SM-slutspel i Indoorhockey 2013

På söndag avgjordes SM-slutspelet i Indoorhockey i Tunahallen i Lund.

Dagen började med matchen om tredje platsen mellan Lunds LHK Nayan och IFK Täbys damlag. Efter vinst på straffar med 5-3 gick bronset till Lunds LHK Nayan damlag, klubbens första damlag på nio år. Det blev ytterligare en uddamålsförlust för IFK Täby i herr-bronsmatchen mot Roslagens IF, matchen slutade 3-2.

Dagens första finalmatch mellan Bjärreds LHC och Partille SC avgjordes på sudden-death straffar då matchen var oavgjort 2-2 efter ordinarie speltid, övertid och 5 straffar. Efter förlust på straffar mot Partille för två år sedan var det den här gången damjuniorerna från Bjärreds LHC som vann finalen och tog SM-guld. I herrjunior-finalen möttes seriesegraren Valhalla och Bjärreds LHC, ett mål tidigt i den första halvleken av Bjärred avgjorde finalen till Skånelagets fördel.

Damfinalen blev en ny upplaga på fjolårets finalrysare mellan Valhalla LHC och Partille SC, en mycket nervkittlande match som Partilles damlag lyckades vinna med 1-0. Även på herrsidan gick guldet till Partille SC som besegrade Valhalla LHC med 9-1. Partilles herrlag spelar därmed i A-gruppen i europacupen även nästa år och möter då tyska mästarna HTHC med landslagsspelarna (och före detta Partillespelarna) Johan & Joakim Björkman.

Alla resultat & slutplaceringar: http://landhockey.nu/tavling/sm-slutspel-indoor-2013

Svenska Mästare i Indoorhockey

DJ & HJ: Bjärreds LHC     D & H: Partille SC