Indoorsäsongen närmar sig sitt slut

Tiden går alldeles för fort ibland. Vi har redan hunnit klara av två månader på det här året. Snart kan vi koras årets Svenska mästare i indoorhockey och inomhussäsongen 2012/13 närmar sig sitt slut. Det innebär längre dagar, varmare klimat och utomhusspel för de flesta.

Under januari månad, landslagens månad, har U21 landslagen på dam och herrsidan spelat Mason Cup samt EM-slutspel. U21 herrlandslaget var i Wien och spelade sitt EM och slutade 5:a, det innebär att de håller sig kvar i A-gruppen och får lov att spela där även 2015.

Jag fick äran att åka med U21 damlandslaget till Prag och agera stand-in förbundskapten, eftersom Erik Fasth den nya förbundskaptenen på damsidan hade fått förhinder. Det var en upplevelse måste jag säga, att stå vid sidan om och styra, istället för att vara den som agerar på planen. En mycket upplevelserik resa! Damerna slutade sist i turneringen och blir nedflyttade till B-divisionen år 2015, tyvärr!

I februari har jag tillsammans med Ella Torstensson arbetat med MINI-hockey Caravan, Eurohockey Caravans lillasyster, som äger rum nu i 5 veckor framöver, där barn under 8 år får chansen att leka landhockey på olika ställen runt om i Göteborg. För mer information se här på hemsidan.

Det har också varit Europacupen för förra årets Svenska Mästare. Partille SCs herrar var i Lille i mitten på februari och spelade i den bästa ligan i Europa. Laget slutade på en 6e plats vilket innebär att de höll sig kvar och Sverige kommer möte Joakim och Johan Björkmans klubb HTHC, från Tyskland, nästa år. Niclas Franzén blev utsedd till turneringens bästa målvakt. På damsidan var det Partille SC som var iväg i Lissabon och spelade C-divisonen. Laget slutade på en 4e plats och fick Fair-play priset och även Monika Thulin blev utsedd till turneringens bästa målvakt.

Under tiden det har varit landslags- och europacupsatsningar har Bjärreds LHC genomfört skolvisningar för flera skolor i Lomma Kommun. Förhoppningen är att starta igång nya knattelag i föreningen.

Vad har vi att se fram emot?

  • SM-slutspelet i indoorhockey äger rum den 16-17 mars i Tunahallen i Lund. Livestreaming kommer erbjudas under söndagen.
  • Projektgruppen för Svenska Landhockeyförbundets värdegrundsarbete ska dra igång sitt arbete på allvar i mitten på mars. Mer information om detta får ni förhoppningsvis på Utvecklingskonferensen i april.
  • Gothenburg Indoor Open hålls den 23-24 mars i Valhalla i Göteborg.
  • Sista dagen att skicka in motioner till förbundet är den 21 mars.
  • Den 20 april är Svenska Landhockeyförbundets årliga Utvecklingskonferens i Jönköping.
  • Den 21 april hålls SLHFs årsmöte på Scandic Elmia i Jönköping.
  • Någon gång under den 25 juni – 1 juli besöker Eurohockey Caravan Nordic 2013 din stad. Spara datumen!

Som vanligt händer det mycket inom landhockeysverige, lägg kommande datum på minnet, så ses vi!

Frågor, funderingar eller tips, kontakta mig gärna på mail; [email protected] eller telefon; +46 721 558144.

Varma hockeyhälsningar
Sofia