Mason Cup 2013

I helgen som gick var U21 landslagen på dam- och herrsidan samt Partille SCs herrar och spelade Mason Cup. Mason Cup är tidigare Wasa Cup som bytte namn föregående år för att hylla den bortgångne Orientspelare Frederik Mason. U21 landslagen var på plats för att förbereda sig inför stundande EM-turneringar, herrarna åker till Wien och damerna till Prag, mer om detta kommer.

Damerna började riktigt bra mot Slagelse HK där de ledde i första halvlek med 3-2, laget tappade ledningen i andra och förlorade med 3-8. Under lördagen spelade U21 damerna 3-3 mot Storköpenhamn och 2-4 mot Rahlstedter HC. Turneringen avslutades mot de som senare vann hela turneringen, Bremer HC. Damerna stod upp till kamp och förlorade till sist med 0-2 efter två insläppta korthörnemål. U21 damerna kom sist i turneringen (totalt 5 lag).

U21-herrarna kom 3a i gruppen efter att ha förlorat två matcher, 3-8 mot Slagelse HK och 3-5 mot Luzerner SC, och vunnit en match mot Rahlstedter HC med 5-2. I crossovermatchen mot Danmarks U21 landslag vann Sverige med 7-1 och fick spela placeringsmatch om 5e platsen. U21 herrarna slutade 5a i turneringen (totalt 8 lag) efter att de besegrat Bremer HC med 8-5.

Partilles herrar gick obesegrade genom turneringen med vinst 7-4 mot AHTC Wien, 23-0 mot Danmarks U21 landslag och 12-6 mot Bremer HC. I semifinalen mötte laget hemmaklubben Orient Lyngby och tog en finalplats efter vinst med 9-5. Finalen blev oerhört spännande där AHTC Wien ledde större delen av matchen men Partilles herrar lyckades kvittera till 4-4 fulltid och vann därefter med 7-4 på straffar. Henrik Fasth fick pris för flest gjorda mål och Magnus Mattsson blev bäste herrspelare i finalen.

Mason Cup i medierna: Partille Tidning | Bilder