EM i Lignano (herr), uppflyttning till A-gruppen.

Landslagsläger i Göteborg

LandslagetTillAGruppenNu till helgen, den 27-28 oktober, hålls säsongens första träningsläger för våra landslag i Göteborg. Svenska Olympiska Kommittén (SOK) kommer ner och genomför tester med vårt herrlandslag. SOK har under flera tillfällen genomfört tester tillsammans med herrlandslaget för att följa deras fysiska utveckling. Efter en mycket framgångsrik inomhussäsong 2011/12 med uppflyttning till A-EM 2014 där laget kommer att möta bland andra Tyskland och Holland och spel i FIHs nya Hockey World League gäller det för spelarna att prestera i SOKs standardiserade tester som mäter fysisk kapacitet.
damlandslaget thumb

damsidan är det bara U21-landslaget som samlas. För damerna är det inte bara första lägret på säsongen de har också fått en ny förbundskapten, nämligen Erik Fasth, tidigare damtränare för Partille Sport Club. Det är många debutanter i truppen denna säsong och Erik tycker att de verkar väldigt taggade. ”Det är lite som att man har gått i väntans tider, det skall bli gött och komma igång”, säger Erik. ”Förväntningarna från mig är alltid höga både på mig själv och på spelarna, det jag vill se är mycket hjärta och kämparanda, det är det viktigaste! ”

Även damerna kommer under lördag förmiddag genomföra tester, dock på egen hand, utifrån de riktvärden som har tagits fram. Damernas förbundskapten pratade med SOK tidigt i våras när de hade tester för herrarna. Då fick han till svar att man behöver visa fina resultat internationellt för att SOK skall vara intresserade. ”Men det är ju dit vi siktar”, säger Erik.