Erik Ströby

Erik Ströby får Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium

Landslagsspelaren Erik Ströby är en av Riksidrottsförbundets och Svenska spels 59 elitidrottstipendiater 2012/2013. I år sökte 213 stipendiet, fler än någonsin tidigare. Stipendiets ändamål är att möjliggöra en kombination mellan idrott och studier för en aktiv person som utövar sin idrott på elitnivå. Förutom 40 000 kronor får Erik och de övriga kompetensstöd från Riksidrottsförbundet. 

  – ”Jag är otroligt glad, det känns väldigt bra”, säger han till landhockey.nu. ”Jag tror att det ekonomiska bidraget men framförallt kompetensstödet från Riksidrottsförbundet kommer att göra tillvaron lite enklare det kommande året.”

I samband med Idrottsgalan den 14 januari delar RF och Svenska spel ut elitidrottsstipendierna.