OS & Hemsidan

Snart är OS slut – Tyvärr! Vilka fantastiska dagar och landhockeymatcher det har varit. Ikväll spelas den sista och viktigaste – guldmatchen, finalen, klassikern, prestigeduellen, hockeyns El Clásico: Tyskland – Nederländerna. Tyskland vann sin semifinal mot världsmästaren på ett mycket imponerande sätt, Australien var chanslös i den andra halvleken, något som var oväntat för mig med tanke på Australiens imponerande spelsätt i gruppspelet. Imponerade är också rätt ord att beskriva Hollands vinst över värdnationen Storbritannien med hela 9-2 men även hur hemmafansen stöttade sitt Team GB trots den historiska förlusten. Men nu är det alltså dags för final, ikväll kl. 21 på en fullsatt Riverbank Arena – Live i SVTPlay.

Under OS har jag förberett och genomfört den stora uppdateringen av hemsidan som har varit planerat ett bra tag. Det är under ”motorhuven” som förändringarna har skett, rent utseendemässigt är hemsidan som den var förr. Om du tittar i adressfältet i browsern ser du en av de största förändringarna, det ska nu vara möjligt att förstå exakt var på hemsidan du befinner dig. Detta är också ett viktigt steg i processen att förbättra rankingen i Googles sökresultat.

Aug11 oldURLAug11 sefURL

Webbadressen för Lerum LKs föreningssida, före och efter uppdateringen.

KalenderEn annan funktion som länge har varit efterfrågat är en kalender med alla matcher, möten, turneringar, tv-tider, helt enkelt allt som har med landhockey att göra. Jag tror att den nya kalendern har både bra utseende och funktionalitet, något som vi kommer att jobba på är att möjliggöra det lägga till kalendern i din mobiltelefon eller dator så att du inte missar något. Än så länge är det lite tomt i kalendern, något som kommer att förändras när spelschemat för indoorsäsongen är lagt. Andra förändringar är bland annat ökat säkerhet på våra interna sidor samt att hela sidan bör laddas snabbare. Tävlingssystemet är än så länge inte uppdaterat, men det är förhoppningsvis klart till indoorsäsongen.

Om du upplever problem med hemsidan eller har förslag på vad som kan förbättras, hör av dig till daniel.gass@landhockey.nu. Det får gärna alla klubbar göra också, jag tar gärna emot kontaktuppgifter, en beskrivning av klubben, träningstider etc för att era sidor på landhockey.nu (”Klubbar” i huvudmenyn) ska vara up-to-date.

Nu är det äntligen dags för OS-final.

Somriga hockeyhälsningar
Daniel