3 dagar kvar till OS i London

Snart är det dags – På torsdag börjar de trettionde olympiska sommarspelen i London. Då tävlar över 10000 idrottare från 204 länder i 26 olika idrotter. Landhockey är en olympisk sport sedan 1928 och även i år tävlar världens bästa landhockeylandslag om att vinna OS-medaljer. Trots att Sveriges landhockeylandslag inte tävlar i OS finns Landhockeysverige i högsta grad med i OS, Svenska Landhockeyförbundets hedersordförande Björn Isberg är nämligen Tournament Director (TD) för OS-landhockeyn.

Sveriges television (SVT) kommer att sända totalt 600 timmar i SVT1, Kunskapskanalen och SVT24. Utöver tv-sändningarna visar SVT dessutom 1 000 timmar i SVTPlay. Hittills bekräftat är att 31 landhockeymatcher kommer att sändas i SVTPlay, 2 i Kunskapskanalen och en live i SVT1. Kommentator är Matts Egeholm.

Du har säkert sett att vi har skapat en ny meny mellan navigationsmenyn och innehållet på hemsidan. Här hittar du alla viktiga länkar men även (när OS har börjat) alla TV sändningar från Riverbank Arena, självklart även men en länk till livestreamen i SVTPlay. Du kan också lägga till alla tv-sända matcher i din digitala kalender: Länk. För att kalendern ska uppdateras automatiskt är det viktigt att du prenumererar (subscribe) istället för att bara lägga till händelserna. Vi påminner dessutom alla som följer oss på Twitter med en tweet några minuter innan sändningarna i SVTPlay börjar.

Naturligtvis vill vi att alla som besöker landhockey.nu för första gången ska hitta information om landhockey, föreningar i Sverige, landslagen och annat. Därför har vi också lagt upp några länkar om landhockey i OS-menyn.

OS är en stor möjlighet för utomstående att se landhockey i världsklass, uppmärksamma därför gärna dina vänner på att de kan titta på landhockey i datorn, läsplattan, mobilen och ibland även i SVT:s tv-kanaler.

Snart börjar OS – Bara 3 dagar kvar!