Delmenhorst 2012

I helgen som gick åkte Västra Landhockeyförbundet till Delmenhorst, Tyskland, med tre stycken stadslag för att spela en turnering för U12 och träningsmatcher för U16. Lagen som åkte var representerade av spelare från Lerum, Partille och Valhalla och delades upp i ett U12 lag mix och två U16 lag, ett pojk- och ett flicklag.

32 spelare, fyra ledare och åtta föräldrar/syskon/släktingar bussade ner till Tyskland under torsdagen för att umgås, spela landhockey och ha roligt. På fredagen erbjöd arrangörerna en rundtur i Bremen där en svensk kvinna visade oss flera sevärdheter, bl. a. Bremenmusikanterna, Bremer Dom (Domkyrkan) och Ronaldstatyn. Sen var det matchdags på fredag eftermiddag för alla lagen.

I början av turneringen märktes det ganska tydligt att vi inte spelar lika mycket landhockey utomhus i Sverige som de gör i Tyskland. Alla lagen fick en tuff start mot bra motstånd, men det var inget som påverkade humöret, alla spelarna var ivriga att spela mera.

Trots att spelarna i Team Gothenburg aldrig tidigare spelat ihop blev det redan på lördagen en stor förbättring i spelet och de vågade ta för sig och lita på sig själva och laget. Kanske berodde det på att föräldrarna och ledarna utmanade spelarna i fotboll och vann, och spelarna kände att de ville ge igen och gjorde det på landhockeyplanen istället – vem vet?!

I slutet spelade Team Gothenburg flera jämna matcher, framförallt U16 pojklaget utvecklades mycket under helgen och spelade riktigt jämnt mot hemmalaget Delmenhorst HC under lördagskvällen och U12 laget avslutade sin lördag med vinst.

U12 laget hade vid seger chans till tredjeplatsen på söndag morgon men spelade 0-0 och slutade tillslut på en sjätteplats.  Båda U16-lagen avslutade sin helg med bra spel, där flickorna fick lov att spela mixat med det tyska laget och pojkarna gjorde ännu en jämn match mot Delmenhorst HC.

Gustav Carlsson, från Lerum LK, fick också chansen under två matcher att döma U12 pojkar och fick goda vitsord från domaransvarig på plats.

I sin helhet blev det en lyckad resa där alla spelarna utvecklades mycket, byggde broar inte bara mellan de svenska spelarna utan också bland de tyska och där vi framförallt hade roligt. Det blev förhoppningsvis ett minne för livet för alla deltagarna!

Bilder kommer inom kort!

Ledarna för Team Gothenburg