damervlhc2012

Valhalla åker på Europacupen för damer

Nu är det damernas tur! I helgen som kommer spelar Valhalla LHC Europacupen för damer i Merthyr Tydfil i Wales.

Truppen består av: Beatrice Jarfelt, Alice Håman, Karin Assmundson, Greta Guidotti, Cecilia Lindnér, Chalene Johansson, Lena Lindström, Maria Munthe, Julia Hallberg, Clara Nyström, Kajsa Karlsson och Jessica Lindh. Det är ett ungt lag som åker, med totalt sju juniorspelare, det ska bli mycket intressant och se hur de presterar mot internationellt motstånd, säger Lars Claesson, Team Manager.

Gruppen består av fem lag, inklusive Sverige, med lag från Ryssland, Portugal, Wales och Belgien. För mer information om turneringen se: http://www.eurohockeydowlais2012.co.uk/, du kan också hålla utkik på landhockey.nu på facebook – vi håller dig uppdaterad på resultaten!


Valhalla representerade Sverige i Europacupen indoor i år. De började turneringen bra med två oavgjorda matcher, båda slutade 2-2 mot Dowlais LHC (WAL) och ARA La Gantoise (BEL). På lördagen mötte laget CF Os Belenenses (POR) och förlorade med 2-7 och på söndagen spelade de emot Volga Telekom (RUS), och förlorade tyvärr också den matchen med 1-14. De ryska klubblaget Volga Telekom var klart överlägsna i turneringen och vann tillslut hela turneringen, de spelar därför i Trophy nästa år. Valhalla slutade på en 5e plats, det innebär att Sverige spelar i C-gruppen även 2013.