Spelarnas egna berättelser från Portugal del 2

Lördag 21/1
Andra matchdagen.

Vi gick upp och åt frukost ihop och taggade riktigt ordentligt inför den matchen vi trodde skulle bli den tuffaste, mot Belgien. På väg till hallen dönade Roger Pontare i högtalarna och stämningen var på topp. Väl framme i hallen var det dags för uppvärmning och nu började det kännas som att allt tickade emot oss. Det började med att Julia stukade sin fot.

I matchen mot Belgien tappade vi in två snabba mål bakåt men sen höll vi tätt samtidigt som vi hade väldigt svårt för att göra mål. I slutet av matchen pressade vi på belgarna och tog några chansningar som tyvärr ledde till att Belgien fick in 0-3, som blev matchens slutresultat.

Eftersom vi hade kort om tid mellan matcherna hade vi bestämt oss för att äta lunch på en restaurang nära hallen. För det första fanns det inga menyer på engelska och kyparen pratade bara portugisiska, vilket ledde till att vi knappt visste vad vi beställde. Därefter dröjde det en timme innan vi fick in vår mat – vi undrar om det var ett taktiskt drag av Portugal som var nästa motståndare.

Matchen mot Portgal blev inte riktigt som vi ville, vi lyckades inte få ihop lager och det blev mycket individuella prestationer och misstag. Matchen slutade 1-4, ett resultat som vi alla gärna vill glömma. Efter matchen var det mycket frustration och besvikelse, men vår coach lappade ihop oss med samtal med alla legdelar, du är vi fast beslutna att vända trenden.

Det positiva denna dag var att vi hittade en mysig restaurang mitt emot hotellet med mycket och god mat till en liten peng, så vi kunde fylla på förråden inför söndagen.

Nu ska vi sova!

Söndag 22/1
Sista matchdagen.

Efter att ha haft en lite tyngre lördag både fysiskt och mentalt med jobbiga matcher vaknade vi upp med revanschlust! Vi åt en bra och lång frukost och började redan tagga inför matcherna. Nu var det bara två matcher kvar på denna helg och det gällde att kämpa in i det sista.

Först ut stod Italien och vi hade en bra uppvärmning med Aiko som taggade oss till tusen ute i solen. Våra förluster igår skulle italienskorna få sota för och vi gick in med inställningen att vi skulle göra allt för att ta hem en seger. Matchen utvecklades bra och vi hade spelet i stor utsträckning av matchen. Vi spelade vårt spel och försökte att fortsätta styra matchen vilket resulterade i att vi vann matchen med 4-0. Grymt bra och vilken känsla vi hade i laget. Underbart!

Efter en kort lunchpaus på ca 2 timmar, då vi fick i oss lite ny energi, var det dags att ladda om inför en ännu tuffare match mot Kroatien. Det var svårt att ladda om efter så kort tid men vi lyckades ändå tillsammans göra det på ett bra sätt. Det gällde att inte vara för nöjda med det tidigare resultatet mot Italien. Det var nervöst inför matchen men när vi väl började spela var det bara vinst som hällde. Vi spelade för varandra och trots att det inte var den bästa hockeyn så kämpade vi in i det sista och offrade oss för varandra. matchen slutade 3-1 och ämmu en seger var säkrad!

Efter matchen fick vi reda på att vi låg på 3:e plats och om Portugal vann över Italien skulle vi komma 3:a, om inte skulle vi komma på 4.e plats. Tyvärr vann Italien och vi slutade 4:a i turneringen. Det var ett fullt godkänt resultat då vårt mål var att komma topp4:a, dessutom får man se till att alla lagen var väldigt jämna i gruppen.

På kvällen åt  vi middag på en lokal restaurang med god mat och trevlig personal och vi firade vidare på kvällen då vi var nöjda med vår fjärdeplats, trots att man alltid vill sikta högre…