Spelarnas egna berättelser från Portugal del 1

Onsdag 18/1
Morgonen började tidigt på onsdagen för samtliga damer. 09.10 samlades hela laget i Frankfurt, dit vi flugit in från Stockholm, Berlin, Göteborg och Köpenhamn. Det var ett kärt återseende och äntligen var vi ett helt lag som började vår gemensamma resa mot Portugal och tuffa utmaningar i EM.

Bara att landa i solen och med 15 graders värme kan glädja vem som helst, men vi har också stora förväntningar på helgen och laget och tillsammans skapar vi en grym känsla som ger mersmak. På flygplatsen i Porto åkte vi in mot stan med konkurrenterna i Turkiets lag, ett lag som vi spelat mot de senaste 6 åren, undra hur bra de är i år?

Vi har fått ett jättebra hotell, med bra mat och har bra yttre förutsättningar, solen lyser och vår promenad genom stan var mysig, Vi fikade vid hamnpromenaden och lyssnade på stämningsfull livemusik. Härlig dag helt enklet.

På kvällen var det dags för middag och teori. Självklart var alla spända och nyfikna på hallen, hur golvet är, hur det ser ut och var den är. Vi var också nyfikna på de andra lagen…

Efter vårt gemensamma möte gick alla nöjda och trötta för att sova.

Torsdag 19/1
Finns det något bättre än en god hotellfrukost? Klockan åtta samlades alla runt bordet, alla utom Emilia som blivit sjuk under natten och låg kvar och vilade.

Mätta och belåtna bar de sedan av mot träning i mästerskapshallen, som pryddes av OS-ringar i entrén. Troligen var det inte igår ett OS utspelade sig där. Glada blev vi när vi fick se att golvet var av parkett, och iviriga att komma igång med klubba och boll. Korthörnor finslipades, sargen testades och vi sprang av oss lite nerver på det snabba golvet.

Efter nedjoggning och lite spaning på konkurrenterna Turkiet blev det stretchning utomhus, i solen! Med musik och solglasögon njöt vi efter en sista rolig träning innan allt äntligen drar igång. Vi är taggade!

Den klassiska kolhydrat och proteinbomben köttfärssås och spagetti serverades på hotellet, påtår ingick, kan det bli bättre?! Efter många skämt och skratt avslutades lunchen med Julias rap varav servitören konstaterade att vi var nöjda med måltiden.

Två timmars teoripass var på schemat, där vi gick igenom vårt spelsystem och pratade ihop oss inför helgens utmaningar. Ett par timmars egen tid delades sedan ut där de flesta gick ner på stan och tog en kaffe. Några av oss kunde då spana in Italiens landslag som gick förbi uteserveringen.

Kvällens middag avnjöts på en trevlig portugisisk restaurang där vi åter hade Emilia med oss till bordet. Ledartrion lämnade tidigare för att vara med på ett tekniskt möte. Resten av oss drog sig tillbaka till hotellet för lite kvällsmys, bra musik och goda skratt.

Vi går och lägger oss med goa känslor inför morgondagen. Nu är det fullt fokus på första matchen mot Wales!

Fredag 20/1
Första matchdagen.

Medan vi åt en riktigt god frukost hälsade vi vår fysio Aiko välkommen till truppen samt en Emilia som åter är frisk. Härligt att ha Aiko med i gänget. Därefter bar det av mot hallen och vår första match mot Wales. Uppvärmningen skedde utomhus i solen, riktiga vårkänslor! Vi genomförde korthörnorna bra, både offensivt och defensivt, men förlorade ändå mot Wales med 1-5.

Efter matchen åkte vi till hotellet och åt en god lunch. Innan vi åter åkte till hallen fanns det möjlighet att vara lite utomhus och börja ladda inför nästa match mot Turkiet. Några gick på stan och drack kaffe medan andra satt i solen, spelade spel eller vilade.

Åter i hallen skedde uppvärmningen utomhus och stämningen var på topp. Efter väl genomfört spel på alla positioner vann vi matchen med 4-3. Det var en rolig avslutning på dagen! Därefter bar det åter av till hotellet där en snabb samling och dusch genomfördes för att sedan gå till samma restaurang som föregående dag. Riktigt god portugisisk mat med en mycket trevlig kypare.

Vår första match imorgon blir en tuff sådan mot Belgien. Nu ska vi sova gott!