Nu börjar damlandslagets resa

Damlandslagets resa mot EM i Portugal 20-22 januari 2012 började i höstas. De har haft tre träningsläger och två turneringar under höstens gång. Deltagarantalet har varit ganska lågt, pga. sjukdom och skador, men trots detta har tempot varit högt och der har funnits mycket vilja.

Tysklandsresan i oktober var mycket positiv, där fick damerna träna tillsammans med det tyska klubblaget Krefeld och spela en miniturnering mot Krefeld och ett annat tyskt klubblag. Det var positivt både för utvecklingen av spelarna och lagsammanhållningen.

I början på januari åkte laget till Danmark på Fredrik Mason Cup 2012, tidigare Wasa Cup, för att spela den sista förberedande turneringen inför EM. Där fick de möta Danmark och ett tyskt klubblag, Rahlstedter HC. Sverige spelade mycket bra emot Danmark men förlorande tyvärr båda matcherna. Mot Rahlstedter hade de större problem pga. deras speciella spelstil, de förlorade första matchen och spelade 2-2 i andra. Trots en dålig turnering resultatmässigt visade damerna ändå framfötterna och spelade bra tillsammans, vilket är positivt inför deras kommande utmaning.

På onsdag bär de av till Porto i Portugal och på fredag börjar allvaret. Målet är att laget ska bli topp4 i turneringen.

Mer information om turneringen och truppen hittar ni i den blåa rutan till vänster här på sidan. Vi kommer att hålla dig uppdaterad med resultat under turneringens gång här och på facebook; www.facebook.com/landhockey. Mer information kommer också direkt ifrån Portugal senare i veckan. Håll utkik!