RohrmaxCup2012

Mellanlandning: Rohrmax Cup, Wien

Vår resa mot EM i Italien började i torsdags kl 05.00, med samling på Landvetter flygplats. Alla var riktigt laddade. När vi landade i Wien så väntade Henry, Jocke och Henke på oss i ankomsthallen. Efter transfern till hotellet gick vi ut för att handla mellanmål och äta lunch. Senare på kvällen var det dags för en träningsmatch mot Schweiz. Schweiz skall spela i A-gruppen i Leipzig tillsammans med Österrike.
Matchen började stelt för oss och Schweiz ledde med 5-2 i halvlek. I andra halvlek trycker vi gasen i botten och visar våra motståndare att vi kan mäta oss med dem om vi arbetar hårt. Matchen slutar 6-6. I matchen gör Henry Ericsson sitt första landskampsmål.

Fredag 6/1
Vi börjar dagen med en morgonpromenad, därefter en god frukost som serveras av två underbara österrikiska husfruar.
Första matchen i turneringen möter vi återigen Schweiz. Efter 2-2 i halvlek, förlorar vi tillslut med 5-4. Killarna jobbar mycket en och en och skapar otroligt mycket framåt men har svårt att sätta våra lägen.

Nästa match möter vi Kroatien och vinner med 12-2 (10-1 i halvlek). Inte mycket att säga, killarna spelar ut hela sitt register. Det är roligt att se dessa finesser och ett mycket fartfyllt spel.

Lördag 7/1

Då var det dags för regerande Europamästarna och VM 3:an, Österrike. Killarna spelar mycket bra i perioder men Österrike gör mål på våra misstag. Vi ligger under med 4-2 in i andra perioden, då tar vi ut målvakten och gör både 3-4 och 4-4. Vi forsätter att sätta press och har två fina chanser att avgöra matchen, men slutresultatet blev 4-4. Våra killar var heta som glöd i matchen medan österrikarna såg både vilsna och nervösa ut, vilket ledde till många misstag. Det är härligt att se killarna våga göra det som vi säger till dem och att de tror på det som skall göras och på sig själva.
Därefter mötte vi Arminen och vann med 8-2, vi spelar inte speciellt bra i 1:a halvlek, men kommer tillbaka i andra och killarna bjuder på landhockeygodis på hög nivå. Det är finesser, finter, kombinationer och mål och de spelar som ett lag, GOTT ÄR DET!
Söndag 8/1

Det var dags att spela om tredjepris, mot Arminen igen. Det blev en trög start men så fort vi driver upp tempot så hänger inte Arminen med. Det blev vinst med 8-4.

I turneringen som helhet är vi otroligt stolta att vi kan prestera en sådan fin och bra hockey. Det är fart och fläkt, finess, dribblingar i otrolig hög fart och kombinationer som man inte skulle kunna drömma om. Vi gjorde mest mål i turneringen och bäste målskytt blev Johan Björkman och tre spelare var med i Topp 6. Det ser mycket bra ut inför framtiden!

Nu väntar två dagars rehab och mys i Wien.
På onsdag bär det av till Italien, det skall bli skönt att komma dit och att turneringen drar igång.

Vi hoppas att alla håller tummarna för Sveriges herrar. Vi berättar mer om Italien på fredag.

Herrlandslaget