Inför EM i Lignano

Indoorsäsong 2011/2012 med EM den 13-16 januari i Italien planerade herrlandslaget tre stycken träningsläger i Göteborg och två turneringar utomlands med matcher mot ett tufft motstånd.

Utfallet blev lite annorlunda än vad som var planerat men trots detta är de mycket nöjda, säger förbundskaptenen Ivan Tomac.

Efter en lång utomhussäsong med EM i Ukraina var spelarna väldigt sugna på att gå in och spela indoorhockey istället, laddade inför nya utmaningar.

Det har varit flera givande träningsläger och förutom det taktiska övningar har herrlandslaget lagt stor fokus på några nyckelfaktorer som ska hjälpa lagets prestation: rätt inställning, rätt attityd, stor vilja och glädjen i spelet.

2011 avslutades med en helg i Göteborg då laget spelade flera träningsmatcher mot de ryska mästarna Dinamo Elektrostal, som innehåller nio ryska landslagspelare. Det var en härlig känsla när Elektrostal ringde och ville komma hit, säger assisterande förbundskapten Urban Björkman.

Herrlandslaget var i Moskva 2010 på för-VM, men hade ingen möjlighet att åka förra året. När ryssarna istället valde att komma hit blev det ett ypperligt tillfälle att testa en hel del saker vi har tränat på, säger förbundskaptenen Ivan Tomac.

Laget fick riktigt tuff motstånd i alla tre matcherna, precis det som herrarna behövde för att kunna utveckla sitt spel. Fredagsmatchen var väldigt trevande, laget ville mycket och skapade mycket men det var svårt att hitta det där lilla extra. Ville laget helt enkelt för mycket? Matchen slutade med uddamålsförlust; 6-5. Det är positivt att vi kan hålla jämna steg med ryssarna, när vi ändå inte riktigt spelar så bra som vi kan göra, säger Urban Björkman.

Lördagsmatchen är ett steg i rätt riktning. Laget skapar mycket, och spelet blir bara bättre och bättre. Ännu en uddamålsförlust; 4-3.

Helgen avslutades med vinst i sista matchen, och våra svenska killar bjöd på ett mycket roligt och fantasifullt spel, fyllda med en enorm vilja och glädje som gjorde att matchen blev en riktig målfest.

Urban Björkman säger, jag tycker att vi är riktigt bra, men vi måste komma ihåg att vara ödmjuka och jobba hårt för vårt mål.

Idag börjar deras resa mot EM i Italien på riktigt.

Igår lyfte planet till Wien där laget ska delta i Rohrmax Cup 2012, ett sista genrep innan laget flyger vidare söderut. I Wien ska de justera de sista detaljerna inför EM premiären.

Alla spelare har tränat hårt och det är ett gäng målmedvetna killar som tror på sig själva och på varandra och det har alltid väldigt roligt när de är tillsammans, säger förbundskaptenen. Jag är övertygad att om våra killar är fokuserade på ovannämnda nyckelfaktorer för lagets prestation vilket kommer generera i bra resultat.

Vill du veta mer om truppen? Hur det går för herrarna i Rohrmax Cup och EM? Håll utkik här på hemsidan och på facebook, vi håller dig uppdaterad!