Indoor EM 2012 – Dag 2&3

Lördag 14/1

I matchen mot Skottland var det full fart från början. Vi var tvungna att spela minst oavgjort för att gå till slutspel. Sverige tog ledningen med två mål innan Scotland fick upp farten och gjorde tre mål. Sverige var dock det starkare laget och gjorde två mål som innebar vinst med 4-3 och gruppseger.

Detta innebar att vi skulle spela mot Polen på kvällen, då Polen var 1:a i den andra gruppen med Danmark på andra plats. Ukraina följde med till slutspel som tvåa i vår grupp. Ukraina vann över Danmark med ett mål (5-4) under tiden som Sverige värmde upp inför mötet mot Polen. Matchen började på värsta möjliga sätt med två snabba mål av Polen. Sakta jobbar Sverige sig in i matchen och i andra halvlek reducerar vi till 1-3 . Tyvärr hinner Polen göra sitt fjärde mål innan Sverige tar över matchen och pressar på. Reducering till 2-4 och Polen börjar vackla. Tyvärr räcker det inte och Sverige lyckas inte göra några fler mål på sina chanser trots att man vinner skottstatistiken med 22-11. Slutresultat 2-4.

Missnöjda spelare äter middag och börjar omedelbart ladda för den direkt avgörande matchen mot Danmark.

Söndag 15/1

Sverige har turneringen sista match och då är förutsättningarna klara. Vi måste vinna med minst två mål över Danmark sedan Ukraina förlorat mot Polen med samma siffror som oss. Detta är bra förutsättningar för oss och Sverige startar matchen i ett rasande tempo. Vi gör fem mål på tio minuter, men tyvärr är våra målvakter tagna av stundens allvar och släpper in lätta mål som de inte brukar. Sverige leder med 7-4 i halvlek. I andra halvlek spelar Sverige ut och krossar Danmark genom att göra sex mål till utan att släppa in ett enda. Slutresultat 13-4 och Sverige blir tvåa i turneringen efter Polen.

En enorm glädje släpps loss när slutsignalen gått eftersom lilla Sverige lyckats kvalificera sig för A-gruppen om två år och får spela om de riktiga medaljerna tillsammans med europas övriga toppnationer.

En sex år lång satsning har gett resultat och alla spelare skall ha ett stort grattis till denna prestation.