Tillbaka efter ledigheten

Vad här hänt sen sist?

Eurohockey Caravan Nordic 2011 genomfördes och blev en succé även detta år, med fler städer och deltagare än förra året. Bilder och artiklar från karavanen finns här på hemsidan.

I juli annonserades det dessutom vilka som skulle bli Technical Delegates under OS i London 2012. Vi har äran att meddela att vår kära Ordförande, Björn Isberg, blev utvald tillsammans med Laura Pigretti från Argentina. Vill ni läsa mer om detta?

Tryck på länken: http://www.fih.ch/en/news-3180-fih-names-technical-delegates-for-london

Dessutom har herrlandslaget tränat hårt, när vi andra har vilat oss, genom många träningar samt träningsmatcher mot Kroatiens landslag, i början på augusti åkte de till EM i Ukraina. EM slutade mindre bra och efter flera förluster fick herrarna spela ytterligare matcher för att förhindra nedflyttning, där de spelade lika en och förlorade en match vilket tyvärr inte räckte för att hålla sig kvar i gruppen.

Men nu börjar sommarens ledigheter att ta slut och säsongen dra igång. Massor med planering ska göras och så mycket som möjligt ska hinnas med innan säsongen börjar på riktigt.

Plattformutbildningen via SISU hålls i landhockeyns lokaler i Bjärred i slutet på augusti och Tränarutbildning Steg 2 via SLHF hålls i Göteborg i början på september. Övriga utbildningar via SISU finns att hitta under utbildning här på hemsidan och löper under hela hösten. I nuläget sker också planering av domarutbildningar i alla tre distrikt, mer information kommer.

Ett stort rekryteringsarbete ligger också i startgroparna, där många föreningar satsar hårt på att visa upp vår idrott i skolorna och rekrytera fler unga spelare till landhockeyn.

Förbundet satsar nu också på att öka både det totala LOK-stödet (genom information och stöd) men också föreningarnas lärgruppstimmar och samarbetet med SISU Idrottsutbildarna. Mer information om satsningen kommer inom kort.

Nu kör vi!

Hockeyhälsningar
Sara&Sofia