Herrlandslaget i Kroatien

En spelares berättelse:
Efter att truppen samlats 05:45 på Landvetter, Göteborg, var det dags att flyga iväg mot soliga Zagreb, Krotaien, för att spela tre träningsmatcher mot Kroatiens landslag som förberedelser inför EM i Vinnitsa, Ukraina, 8-14 augusti. Efter några timmars sömn så kunde vi vakna upp till den Kroatiska värmen och en riktigt bra hockey-helg.

När vi kom till hotellet så möttes vi upp av utlandsspelarna som inte flög med oss från Landvetter (Joakim, Gregor och Roland). Nu var hela truppen samlad och det var dags att lägga fokus på vad helgen verkligen gick ut på, HOCKEY!

Utan förberedande träning på planen så var det dags för match. Sverige stod upp riktigt bra, trots att det var första gången som hela truppen spelade tillsammans och matchen slutade 1-1 efter mål av Karl Hemvik på korthörna. Efter matchen var det middag och snabbt i säng.

Dagen därefter var det träning på förmiddagen, där vi gick igenom oklarheter i taktik etc., spelade lite små-spel och övade på korthörnor mest för att få känna på planen. Efter träningen var det lunch och sedan match.

Denna match såg man att Sverige hade lärt sig från dagen innan och reparerat misstagen. En 2-0 ledning till oss efter mål av Gregor Destré och Johan Björkman stod sig, men efter lite slarv kom kroaterna tillbaka och gjorde två snabba. Vi lyckades som tur var göra ett ytterligare ett mål med en minut kvar att spela, genom Johan Björkman. Vi hade skärpt till vårt spel och spelade nu stundtals riktigt bra och fin hockey, det såg riktigt bra ut inför EM.

Inför sista matchen märkte man att många var trötta, efter två matcher plus all sol och värme som vi inte är vana vid hemma i Sverige blev trots allt en riktigt välspelad match som vi länge hade under kontroll och ledde med 2-1 genom mål av Karl Hemvik och Johan Björkman. Tyvärr lyckades Kroaterna göra 2-2 med 30 sekunder kvar, efter en diskutabel domarinsats. Som helhet var det en lyckad helg där vi lärde oss våra brister och vad vi behöver jobba på, men även insikten att vi kan spela riktigt bra outdoor-hockey.

EM kommer bli både kul och intressant och en OS-kvalplats är helt klart ett mål!