Nya tider

Det som har hänt sen sist kan man säga är att Sara Pettersson har slutat arbeta som idrottskonsulent och Sofia Blomgren, f.d. praktikant, har börjat arbeta på förbundet som föreningskonsulent. I samband med detta hölls också årets Utvecklingskonferens och Svenska Landhockeyförbundets årsmöte.

På Utvecklingskonferensen kom vi fram till många bra idéer och planer för de kommande två åren. Här kommer det som deltagarna på Utvecklingskonferensen ansåg viktigast just nu:

  • Vi bör skapa rekryteringsgrupper i alla föreningar för att underlätta rekryteringsarbetet och föra över en tung börda, som oftast ligger på en person, till flera personer.
  • En U9-serie ska bildas, lokalt i distrikten.
  • Tre ungdomsturneringar, nationella eller internationella, ska bli årliga – en i varje distrikt, idag finns Göteborgs Cup och Nayan Youth Cup som båda är internationella.
  • Elitsatsande föreningar ska få chansen att möta internationellt motstånd, i större utsträckning än idag, både på borta- och hemmaplan, SLHF ska hjälpa till att organisera detta.
  • Deltagarna eftersökte också att SLHF ska bilda arbetsgrupper, 3 st: marknadsgrupp, utbildningsgrupp och lobbygrupp. Detta för att få mer pengar och uppmärksamhet till förbundet genom sponsring, reklam osv., få fler och bättre utbildningar samt att öka kommunikationen mellan förening och kommun för att generera i mer hall- och plantider, ökade bidrag och material och planer för att utöva landhockey.
  • Distriktsförbunden ska med hjälp av och via SISU organisera ledarutbildningar, detta ska ske i kommunikation med föreningarna – inom vilket område finns utbildningsbehovet?
  • Gemensamma ledar- och domarutbildningar i distrikten ska genomföras årligen, SLHF ska till och börja med stötta med en/flera utbildningsansvarig/a.

Vi arbetar redan nu med att förverkliga dessa punkter!

Vad händer i landhockeysverige nu?


Nu till helgen går Göteborgs Cup av stapeln. Turneringen spelas på Heden (bandybanan) hela helgen. Göteborgsvarvet hålls under samma helg så det kommer vara folkfest i staden, så passa på att titta på lite landhockey, utomhus i det fina vädret!

Helgen därefter är det SM-slutspel i landhockey för herrar, på Öjersjövallen i Partille. Samtidigt hålls Riksidrottsmötet i Uppsala, där vi (Sara&Sofia) kommer att delta. Det är då beslutet om hur SF-stödet kommer att utformas tas. Det blir en spännande helg!

I juni spelas SM-slutspel i landhockey för damer och förra årets SM-vinnare på herrsidan, Partille SC, åker på Europacupen.

Eurohockey Caravan Nordic 2011 drar igång den 27 juni och håller på fram tills den 3 juli, mer information om vilka städer karavanen besöker hittar ni i den blåa rutan Eurohockey Caravan Nordic 2011 här på sidan. Det går fortfarande att anmäla sig, sista anmälningsdag är 30 maj. Glöm inte det!

Soliga hockeyhälsningar
Sara&Sofia