Det är först när vi har kunskap som vi vet vad vi ska fråga

Nu sitter vi här igen, på samma platser, i samma rum som senast vi skrev det här brevet.

Det är härligt att få andas idrottsluft och träffa människor som har samma engagemang i sina arbeten som vi har i vårt. Idrottens Hus i Stockholm ligger vid Östermalms IP i anslutning till Lill-Jansskogen där det finns elljusspår med promenadstråk och när det ligger snö på marken, chans till längdskidor. I det här huset sitter flera förbund, det högst beslutande organen i svensk idrott, resebyråer inriktade på idrottsresor, idrottsutbildare och idrottstjänstemän. Flera av medarbetarna pendlar långa avstånd för att jobba några dagar här och några dagar på sin hemort. Det är häftigt att vara en del av den här världen! Vi syns, vi hörs och vi finns, precis som alla andra, det ska vi fortsätta med!

Vi lär oss hela tiden som organisation, enskild ledare, ordförande, utövare och landhockeymänniska. Vi måste fortsätta lära oss, få erfarenheter och vara nyfikna för att fortsätta utvecklas. Sokrates skriver att, det enda man kan veta med säkerhet är att man ingenting vet, så därför är det vår uppgift att ta reda på mer, finnas med mer och skapa förutsättningar för kunskap. Vi (Sara&Sofia) anser att alla i Svenska Landhockeyförbundet precis som alla andra lär sig nya saker hela tiden och vi vill och hoppas att förbundet ska kunna fungera som en kunskapsbank för er, våra klubbar och medlemmar. Där vi hela tiden arbetar för att förse er och hjälpa er med ny kunskap och erbjuda er verktyg för fortsatt arbete.

Just nu håller vi på och utvärderar det  arbete med IdrottOnline som skett under hösten och har handlagt de Idrottslyftsansökningar som kommit in i samband med detta. Att vi nu har samtliga medlemmar i ett kontrollerat medlemsregister är historiskt, bra jobbat allihopa! Det är nu det roliga börjar, systemet IdrottOnline har en massa finesser som vi ska utnyttja och nyttja för att förenkla administrationen i varje förening. Detta arbetar vi, framförallt Sofia, kontinuerligt med.

Tränarutbildning Steg 1 är planerad till den 7-8 maj i Bjärred/Lund, se inbjudan och sista svarsdag under utbildning

Planeringen inför Utvecklingskonferensen är i full gång och inbjudan är redan ute. Kom och var med på en spännande dag där utveckling är i fokus, 16 april i Jönköping.

SPARA DATUMEN! Eurohockey Caravan Nordic 2011 är planerad till 27 juni – Stockholm, 28 juni – Göteborg, 29 juni – Partille, 30 juni – Bjärred/Lund, 1 juli – Danmark, 2 juli – Danmark och 3 juli – Danmark. Inbjudan och anmälan kommer inom kort.

Nu har båda våra bästa inomhusklubblag spelat Europa Cupen inomhus. Stort grattis till PSCs herrar som tagit upp Sveriges klubblag i A-divisionen! Bra jobbat VLHCs damer för att ni håller er kvar i er grupp.

Till sist vill vi slå ett slag för det möte som tävlingskommittén kommer att hålla till helgen i Göteborg. Vi vill be er att ta en titt på det mail som gått ut idag och verkligen ha en åsikt om kommande säsonger.

Väl mött i Göteborg
Sara&Sofia