Nu händer det mycket i landhockeyns värld

För att underlätta det arbete som ligger framför oss bestämde vi att det var bäst att Sofia skulle resa upp till Stockholm, så att vi tillsammans kunde arbeta på Idrottens Hus. Här har vi nu suttit i tre dagar och fått en massa saker gjort.

Nedan följer information om vad som händer i landhockeyns värld just nu.

 

  • Indoor World Cup spelas nu den 8-13 februari i Poznan, Polen. Mikael Mattsson är där och dömer. Mer information om detta hittar ni här till höger på hemsidan, Indoor World Cup 2011. Björn Isberg är TD (Tournament Director) och är alltså det högsta hönset under turneringen! Läs vad EHF (på facebook) skriver om de europeiska funktionärerna och lägg på minnet att Sverige har två representanter i Poznan.

Indoor? It’s “our thing”! The biggest percentage of Indoor Hockey world-wide is played in Europe. It is hardly a surprise that the FIH Indoor World Cup is dominated by European officials and umpires. (34 of the 46). These are top class officials and umpires and they will get to make sure that the event is a success for the players. Giving of their free time, week in and week out, the EHF is very proud of them. http://www.facebook.com/#!/pages/European-Hockey-Federation/135430509209

  • Vi är i fullgång med att planera Eurohockey Caravan Nordic 2011, som förra året blev en riktig succé. Där vi i år hoppas kunna starta karavanen i Stockholm. Inbjudan kommer snart…
  • Vi planerar också för två nya projekt som kommer att lanseras 2011-2012, Coaching och Umpire Caravan.
  • I nuläget arbetar vi också mycket tillsammans med Urban Björkman på en Utvecklingstrappa, Från 7 år till elit, som ska vara till hjälp för ledare och spelare inom landhockeyn.
  • Det finns dessutom planer på ännu en Utvecklingskonferens den 16 april i samband med Svenska Landhockeyförbundets årsmöte den 17 april.
  • Vi planerar för årets tränarutbildningar där vi i år hoppas kunna genomföra tre utbildningar, Steg 1 och Steg 2 samt en pilot på en funktionärsutbildning i samarbete med Danmark och EHF som syftar till att föräldrar, unga/nya ledare och funktionärer ska lära sig mer om landhockey.
  • Just nu ligger en inbjudan ute med en uppmaning till alla föreningar att tycka till om kommande inomhussäsong. Detta är planerat till den 19 februari i Göteborg. KOM OCH TYCK TILL!!

Igår var Sara och Lars Claesson (vice ordförande SLHF) på RF-dialog med andra mellansmå och små förbund. Ordförande i RF, Karin Mattsson Weiber och generalsekreterare i RF och SISU, Erik Strand, ledde dialogen. Vi talade bl a om de utredningar som RF fått i uppdrag att göra från förra Riksidrottsmötet till nästa nu i maj. De utredningar som är intressantast för oss är anslutningsutredningen, som handlar om olika anslutningsformer inom RF dvs. de kända siffrorna 3000-50-10. 

Man ser nu över dessa siffror för anslutning och har lagt ett nytt förslag till Riksidrottsstyrelsen där man lobbar för att de nya reglerna kommer att innebära siffror som istället är 1500 medlemmar, 25 föreningar och 3 distrikt. Den andra utredningen handlar om en SF-stödsutredning (SF = Special Förbund, dvs. Sv. Landhockeyförbundet, Sv. Konståkningsförbundet, Sv. Kampsportsförbundet osv.).

SF-stöd innebär de statliga bidrag varje förbund får varje år för att bedriva sin verksamhet. Man har förut från RF haft ett sätt att fördela pengarna mellan förbunden, detta ser man nu över och går i enlighet med anslutningsutredningen på ett förslag att utgå ifrån 1500-25-3. Utifrån detta ligger sen förslag på olika kriterier för olika tilldelning av pengar från det statliga bidraget.

I SF-stödsutredningen ligger det ett förslag att man ska dela in de som uppfyller kriterierna för lägsta antal medlemmar, föreningar och distrikt i en A-grupp. De som inte riktigt uppfyller kraven blir B-förbund och de förbund som har många idrotter exempelvis Skolidrottsförbundet, Handikappsförbundet osv. delas in som C-förbund. Riksidrottsstyrelsen har fått i uppdrag att till april ge remissvar och ett förslag till Riksidrottsmötet i maj.

Om remissvaret följer utredningarnas förslag kommer vi efter våra enorma satsningar bli ett A-förbund (Yiihoo!) med 4200 medlemmar, 25 föreningar och 3 distrikt. Vi vet ännu inte vilka siffror som kommer att gälla, om vi blir ett A- eller B-förbund eller hur förslaget från Riksidrottsstyrelsen till Riksidrottsmötet kommer se ut. 

Men… det vi vet är att våra satsningar, ert engagemang och hårda arbete kommer att bana en spännande väg för framtiden. Nu har vi överlevt och kan äntligen börja med det riktigt roliga arbetet; hållbar landhockeyutveckling.

Heja landhockeysverige!