Indoor VM: Vem får döma vad?

Hittills i turneringen har alla domare fått döma lika många matcher. Första dagen: 6 matcher, 12 tillsättningar, 12 domare – enkelt. Igår och idag: 9 matcher, 18 tillsättningar, 12 domare – dömde du två igår, får du döma en idag, och vice versa. Imorgon är vi nere på 6 matcher igen, vilket borde innebära en match för samtliga åter igen. På lördag är det 4 placeringsmatcher platserna 5-12, samt två semifinaler – åter igen 6 matcher. På söndag är det endast två matcher (3/4 samt final) vilket gör att 6 av oss domare faktiskt inte är involverade alls, två får vara reserver och de resterade fyra får äran att döma en final eller 3/4-match.

Det som börjar spela in nu är att matcherna börjar gälla något. Vissa lag måste kanske på fredag vinna sin match för att gå till en semi och det börjar i allmänhet tuffa till sig. Vilket vi också har sett på spelet – det är en annan satsning nu än på första dagen. Men hittills har ingen gjort bort sig, så jag har svårt att se att det blir domare utan matcher (förrän sista dagen då)…

Off to breakfast – kl 12.30 blir det Canada-Australien där inget av lagen har lyckats vinna en match hittills.

Förresten: Iran slog Ryssland igår med 7-4 vilket var riktigt imponerande. Matchen Ryssland-England tog lite musten ur bägge lagen, för England var också rätt blekt mot USA – även om dom lyckas vinna med 3-2