Indoor VM: Sista dagen av VM

Nu är det söndag och sista dagen på VM och bara fyra matchern återstår. 3/4-plats dam/herr samt finaler dam/herr. Turneringen var inte riktigt över för min del i och med att jag är uttagen som reserv i bronsmatchen mellan Ryssland och Österrike.

Igår dömde jag Holland-England och det blev en riktig svettig match, men rolig. Det är två bra lag – även om Holland gjorde både 1-0 och 2-0 rätt snabbt så var det rätt jämt. Dock var Hollan det klart bättre laget och 4-0 i halvlek var helt klart rättvist. England gjorde 4-1 och i slutet av matchen började dom pressa på lite, samtidigt som stämningen på plan blev lite grinig. Men, allt som allt – min bästa match för tureringen utan tvekan.

När jag kom till VM var mitt mål att få döma 6 matcher – vilket jag uppnådde. I den ingick ju självklart en placeringsmatch, men att få döma Holland-England i en 5/6-match översteg mina förväntingar i alla fall.

Efter min match idag så blir det finaler: damer Holland-Tyskland och herrar Tyskland-Polen. Blir nog två intressanta matcher – Tyskland-Polen lär bli en höjdare, framförallt med stämningen på läktaren. Skall bli intressant om Polen kan göra om samma bedrift som för två dagar sedan eller om Tyskland lyckas ta revansch…