Indoor VM: Framme i Poznan

Någon måste ha försökt spara pengar på flygbiljetterna för domarna inför VM i Poznan. 30 minuters ”connection” i München är rätt klent från början och när sedan flyget från Köpenhamn blev 10 minuter försenad – då blev det extra spännande. Men jag kom med och bagaget också (trodde jag aldrig). En i domargänget hade inte lika tur så där blev det ombokning – men han kom fram ändå.

8 domare knöddes in i en minibuss avsedd för 6 och sedan drog vi in till hotellet. Jäkla tjatter i minibussen – många gamla kompisar från förr. En domare (Irene från Irlands) träffade jag för 10 år sedan i Italien. Nu satt vi båda i en buss på väg till VM – lite roligt. Ana Fais (från Portugal) träffade min syster i Skottland för 3 veckor sedan, precis som jag träffade Roel van Eert (Holland) i Prag.

Upp på rummet, ner och leta efter lite folk, träffade Björn Isberg, Richard Wilson och Martyn Gallivan. Allt slutade med att man gick därifrån med en hel uppsättning FIH-kläder. Sedan blev det lite sittandes i baren innan vi drog vidare på resturang precis vid hotellet. ”Piano bar” bjöd på gott vin och fantastisk mat – dock blev notan lite i överkant, men ingen hade lust att diska – så det var bara att betala.

Idag (måndag) är det möte vid 11 med hela gänget. Antagligen blir det lite genomgång av situationer, kolla på video, diskutera lite beslut. Hoppas att vi tar oss till arean också – annars är det bara en 10 minuters promenad till kongresshallen där turneringen spelas.

Och jo – Ged Curran (skottland) har ett världsberömt rykte om att snarka. Det går knappt att bo i samma korridor som honom när han sätter igång. Den belgiske domaren (Gregory Uyttenhove) blev placerad i samma rum som honom eftersom våra ”umpires managers” trodde att han var yngst. Nu är det dock så att han är 3 år äldre än mig – detta lär jag få betala dyrt för.

Appropå dyrt: under en turnering som denna har domarna ett bötes-system för alla bra (och mindre bra) saker man lyckas göra under turneringen. Pengarna går till en ”kitty” ur vilken man plocka pengar när man skall göra vissa gemensamma saker. Under gårdagskvällen lyckads alla bli bötfällda för alla möjliga och omöjliga brott. den kassan kommer nog att vara full i slutet av veckan.