Indoor VM: Det börjar dra ihop sig

Igår blev nog den bästa dagen under VM – först dömde jag matchen mellan Australien och Canada. 5-1 till Aussies var i underkant: dom var helt enkelt väldigt mycket bättre än Canada, som ändå kämpade på under hela matchen. Långa stunder kom dom knappt över halva plan, men med ett rätt hyfsat försvar, en bra målvakt och lite australiensisk ineffektivtet stannade det på 5-1. Personligen var det den bästa matchen under turneringen också – tyckte jag och Tony Kelleher (UM). Så det kändes fint…

Efteråt satt jag reserv på matchen USA-Tjeckien innan det var dags att dra sig tillbaks till hotellet för dusch och lite middag. För en gång skull i vettig tid: runt sju-snåret. De övriga dagarna har det blivit runt 22… efter det en snabb promenad tillbaks till hallen för att se Polen ta sig an Tyskland. På pappret en av de bättre matcherna under hela turneringen – och ingen kan ha blivit besviken.

Rätt fullt på läktarna, i stort sätt samtliga skrikandes ”Polska, Polska, Polska”. Visslingar och burop vid tyska korthörnor och sus så fort Polen fick lite fart i anfallet. En välspelad match, men målsnål. 1-0 till Polen i halvlek efter mål på en fin korthörne variant. I andra halvlek fortsatte spelet att bölja fram och tillbaks där Polen har klart fler kontringar än vad Tyskland mäktade med. Efter 4 minuter blev det 2-0 och 10 minuter senare fick Polen straff efter att den tyska målvakten Jakobi varit ute på ett friläge och träffat spelaren istället för bollen. 3-0 till Polen och nu var det stämning på läktarna.

Tyskarna tog ut målvakten med ca 5 minuter kvar och lyckades göra både 3-1 och 3-2, men det räckte inte enda fram. Polen blev den första nation som slog Tyskland i Indoor-VM. Efter det blev det ut på stan med gänget (ingen hade käkat middag) men man hänger ju på av sociala skäl. Tillbaks på hotellrummet tolv…

Idag är det Tyskland-Canada, vilket är en match som Tyskland borde vinna (dagens understatement). I övrigt är det många intressanta matcher idag. England-Österrike och USA-Iran t.ex… tror nog att jag skall släpa mig till hallen för att se dom matcherna.