Två spännande landhockeyveckor!

Vilken helg!

Svenska Landhockeyförbundet och svenska landhockeyfamiljen har i helgen fått se och uppleva hur de svenska U21-herrlandslaget skrivit landhockeyhistoria.

Våra unga talanger har spelat Eurohockey Junior Nations Championship Indoor 2011 (för män) i Prag, den högsta ligan i Europa. Många har vi varit som med spänning följt framgång efter framgång via facebook, livestreaming och andra hemsidor. Vår webmaster Daniel Gass har sett till att tävlingssystemet har blivit klart så att vi lätt kunnat följa resultaten och mycket mer, både här och via facebook, bra jobbat och tack.

Idag landar Europas fjärde bästa U21-herrlandslag som i gruppspelet levererade otroligt spännande matcher och ett riktigt bra spel. Efter resultaten 4-4 mot Polen, 5-2 mot Vitryssland och 5-4 mot Ryssland lyckades de vinna gruppen och ta sig till semifinal. I semifinalen fick de möta Österrike, deras tuffaste match hittills. Tyvärr blev det Österrikisk vinst med 4-3 i Sudden Death, på korthörna. 3-platsmatchen spelades mot Polen, som i förra mötet slutade lika. Denna gång blev det tyvärr förlust och Sverige slutade på en fjärdeplats.

Men vilken prestation och vilket EM killar!
Vi är så stolta över er – välkomna hem.

På onsdag flyger U21-damlandslaget till Eurohockey Junior Nations Championship Indoor 2011 (för kvinnor) i Stirling, även här den högsta ligan i Europa. Det går bra att följa via hemsidan, facebook och livestreaming. För att hitta truppen, se startsidan.
Lycka till – nu kör vi!

Goa landhockeyhälsningar
Sara&Sofia