En månad avklarad på det nya året

I helgen som gick var det U21-damlandslagets tur att åka iväg och spela Eurohockey Junior Nations Championship Indoor 2011, denna gång i Stirling, Skottland. Vi både var där, Sara som Team Manager och Sofia som Observatör, det var i alla fall vad som stod i programmet.

Tjejerna spelade jättebra landhockey och utvecklades successivt under turneringens gång. Efter tre förluster i gruppspelet gick de vidare till spel om 5e-8e plats, där de fick möta Portugal, vinst 4-1, och Ryssland, förlust 2-6. Detta resulterade i en 7e plats, vilket innebär att U21-damlandslaget är kvar i A-gruppen även om två år. Riktigt roligt! 

På plats i Stirling fanns även den svenska hejarklacken, bestående av ca 20-25 personer. Det var föräldrar, syskon och vänner som med målade ansikten, flaggor och glada tjut hejade fram sitt älsklingslag – Sverige. Hejarklacken blev känd och uppmärksammades mycket under turneringen och av Eurohockey Federation (EHF), väldigt roligt.

I januari har ett stort fokus legat på landslagen och att hjälpa dem, med både Wasa Cup i Danmark och nu två helger i rad Eurohockey Junior Nations Championship Indoor 2011.

Nu ska vi byta fokus och lägga större vikt vid föreningarna och dess behov.

Vi ses i landhockeyvimlet!

Goa landhockeyhälsningar

Sara&Sofia