Herrlandslaget i Ryssland

För en vecka sedan åkte herrlandslaget till, ett antal minusgrader kallare, Moskva för att spela en inomhusturnering. I januari är det Indoor-VM i Polen och många lag åkte till Moskva just för att förbereda sig inför detta. Vilket resulterade i att det var många bra lag som deltog i turneringen. Deltagarländerna var: Sverige, Ryssland, Ryssland U21, Kroatien, Kanada, Polen, Ukraina, Vitryssland, Iran och Österrike.

Som ni säkert läst spelade Sverige bra (se: uppdateringar från Moskva) och slutade tillsist 6a i turneringen efter uddamålsförlust mot Polen, efter en missad straff och flera korthörnor.

Vårt landslag välkomnades som vänner när det kom fram eftersom nuvarande landslagspelare Joakim Björkman, nu aktiv i HTHC i Tyskland, spelat i det ryska laget Dinamo Electrostal. Det är roligt att se att vi kan bygga broar och skapa nya kontakter och vänner på detta sätt.

Från flera håll har det pratats bra om turneringen och det verkar som att både förbundskaptenerna och spelarna var nöjda med helgen och förhoppningsvis kan de åka dit nästa år igen.