Träningsläger Exeter England 9-12 September 2010

Som en viktig del i förberedelserna för EM i Ukraina Sommaren 2011, samlades 20 personer på  Stanstedts flygplats i London för vidare transport till Exeter. Där skall herrlandslaget ha träningar, matcher och teoripass under helgen. 

Torsdagen blev oväntat en transport och aklimatiseringsdag. Allt kan hända då man är ute och reser. En motorcykelolycka stängde motorvägen och vi blev fem och en halv timma försenade, vilket gjorde att träningen under Torsdagen fick ställas in.

Fredagen började med tidig väckning, morgonpromenad och en stadig engelsk frukost. Under ett två timmar långt träningspass under morgonen finslipades taktiska bitar och spelarna fick känna på underlaget. Efter lunch följde taktikmöte med förbundskaptenerna med videoanalys av den filmade träningen samt upplägg inför kvällens match mot Exeters herrlag. Matchen startades i ett rasande tempo och spelarna fick bevisa att dom skött sin grundträning. Med tanke på att detta var lagets första match på ett år och med två helt nya spelare, Gregor Destree och Lucas Eriksson, så gick matchen spelmässigt bra. Sverige blev hårt pressade av Exeter som gjorde första målet, men ju längre matchen led fick Sverige ihop sitt spel och kunde utjämna till 1-1, vilket också blev slutresultatet. En intensiv dag avslutades med middag på en trevlig lokal pub som värdklubben hade ordnat.

Lördagen hade samma upplägg som dagen innan med tidig väckning, morgonpromenad, frukost, träningspass och videoanalys av gårdagens match. Inför det andra mötet med Exeter kom laget bland annat överens om att förbättra markeringsspelet som inte varit på topp i första matchen. Match nummer två blev avsevärt bättre och Sverige kunde vända ett 0-1 underläge till 2-1 ledning i halvlek. Matchens andra hälft bjöd även den på bra landhockey, men Exeter var snabba att utnyttja ett par missar i det svenska försvarsspelet och vann tillslut matchen med 4-2. Trots resultatet var Sveriges prestation positiv och laget genomförde flera saker man diskuterat innan matchen. Dagen avslutades med gemensam middag med Exeters dam- och herrlag.

På söndag morgon började den intensiva helgen ge biverkningar och det var ganska stelt under morgonpromenaden innan en snabb frukost följdes av uppvärmning inför det avslutande mötet med Exeter. Lagets positiva trend höll i sig och detta blev den bästa matchen under helgen, med ett mycket aggressivare spel från Sverige som också förde matchen långa stunder. Sverige gav prov på ett innovativt anfallsspel och ett disciplinerat försvarsspel som resulterade i ett nytt oavgjort resultat 3-3. Efter gemensam lagbild gällde det att snabbt duscha och hoppa in i bussen för resan hem. Sammanfattningsvis var helgen mycket lyckad genom att två nya spelare fått lära känna laget och förbundskapterna fått reda på vad laget behöver jobba med under vintern. Helgen har också gett bra underlag för att finslipa planeringen inför EM turneringen i Ukraina nästa sommar.