Ledarnas tack till alla deltagare i Eurohockey Caravan!

Två månader har gått sedan vi lämnade varandra i pilotprojektet Karavanen. Nu minns vi det som en härlig semestervecka med glada skratt, underbara barn och landhockey i mängder.

Resan började i ett regnigt Göteborg, där 20 svenska barn fick lära känna den holländska tränaren Duane och på ett roligt sätt spela hockey. Första kvällen avslutades med ett stort event som bjöd på mixmatcher, lotteri, DJ:s och en hoppborg för de små.

Andra dagen i Sverige spenderades som den första.

Det var den tredje dagen som resan började på riktigt. Vi var fyra ledare och åtta barn som åkte söder ut. Första stoppet var Varberg. När vi stannade utanför FunCity kunde man höra skriken i bilarna; Ja, skall vi vara här hela dagen! Får vi gå in? Det blev en lyckad och avslappnad dag som sedan visade sig välbehövd.

Vi bodde i tre mysiga stugor, lagade mat ihop och kollade på VM-fotbollen.

Därefter var nästa stopp Danmark. Vi gick upp halv fem på morgonen och när vi kom fram till Gentofte bjöds det på 30 grader värme och strålande sol. Vi ledare fick åka på vattenjakt medan barnen kämpade tappert i värmen. Ett välbehövligt bad på stranden i Köpenhamn och en glass på vägen till Slagelse, där vi skulle övernatta, fick avsluta dagen.

De två resterande dagarna bestod av mer landhockey, mackor till lunch (igen?!), grillning av marshmallows och tidig sänggång.

Till sist var det dags att åka hem. Vi tackade alla i Danmark så mycket för vänligheten och begav oss norrut igen. Ett snabbt stopp på flygplatsen där vi kramade Duane hej då och tackade för allt. Han sa; Knäckebröd! och gick. I bilen hem hade tröttheten övergått till en massa överskottsenergi och hemresan blev allt annat än lugn.

Vi vill tacka alla barnen för en fantastisk resa. Vi ledare hade riktigt roligt och hoppas att vi får uppleva en likadan resa nästa år.

(Bilder från vår undebara tid tillsammans finns i bildgalleriet! Stort tack till Sandra! )

Kramar från Sara, Sofia, Kalle och Johan.