I en tid av förändring

Måste man lära sig att leva i kaos. Så har det även varit för mig och för oss, vågar jag sticka ut hakan och säga, som jobbat med utveckling det senaste året på alla fronter, rekrytering, landslag, distrikt, förening, ”föräldraledare”, ja alla som arbetat aktivt med att sporten landhockey ska vara något att räkna med i framtiden.

I en process och utvecklingstid, brukar man inom pedagogiken tala om att det inte är resultatet som är det viktiga utan processen dvs. vägen till målet. Får processen leva och frodas, så blir resultatet ofta något gott. Att tänka tillbaka på det som hänt i Sverige det senaste året är häpnadsväckande och ger oss anledning att se att processen är god, liksom våra resultat. Hektiskt har det varit och det kommer det alltid att vara. Tungt ibland, men belöningen är tusenfaldig.

Nu är det klart, 2010 blir året då U12 serien startar, datum för matchstart är satta och pojkar kommer att spela tillsammans med flickor för första gången i svensk landhockey i en officiell liga. 2010 blir året då U18 pojk –och flick spelar i en nationell turnering mot internationellt motstånd. 2010 blir året då dam –och herrlandslag, förutom att representera Sverige som spelare också är goda förebilder för unga spelare och tar en aktiv roll i utvecklingsarbete samtidigt. 2010 blev året då Eurohockey Caravan lanseras och blir en succé, redan pågår möten och planering inför nästa år och utveckling av karavanen. 2010 blir året då landhockeyn kommer att ta en aktiv roll på Riksidrottsforum i Malmö och arbeta för mångfald i idrotten som nödvändighet. 2010 blir året då en praktikant arbetar heltid på förbundsnivå, som en direkt service till föreningar och 2010 blir året då Nicole och Sverige blir trea i världen bland unga ledares utvecklingsprojekt! 2010 blir också året då Svenska Landhockeyförbundets medlemsantal kommer upp till 3000!!

Vad är året 2010, för dig?

Just nu sitter jag i Amsterdam,(har liksom Nicole sett många hockeyplaner på väg ner till marken) på väg till Bryssel för att berätta om hur vårt utvecklingsarbete sett ut sen i februari. Jag är så stolt och glad att få representera Er!!

Arbetet med medlemsökning fortsätter, serien drar igång och jag kommer att arbeta tillsammans med er för att vi ska nå ända i mål. På nyårsafton ska vi fira tider av förändring och en ljus framtid!

Nu är det dags att boarda, fortsätta resan och jag lovar att jag kommer le när jag lyfter!

Goa hockeyhälsningar

Sara