Youth Olympic Games 2010: Pakistan – Ghana

Första matchen avklarad. Pust och flämt…
På förhand lär man tro att Pakistan är något bättre än Ghana, vilket dom också var. Dock kan sådana matcher leda till andra problem – Ghana tröttnar och ”ger tillbaks”. Nu stod dock Ghana för rätt bra motstånd: 3-2 i halvlek. Dock får man säga att Ghanas bägger mål var lite turliga – en ”studsboll” från 23-meters linjen som studsade sig fram bredvid och över målvakter och försvarare samt en korthörna som Pakistan lyckades fumla in.
Dock var det i den andra halvleken som det tog skruv. Efter 11 minuter tryckte en Ghana-spelare ut en PAK-spelare över sidlinjen ungefär vid halvplan: 5 minuter gult kort. 45 sekunder senare dribblade en PAK-spelare förbi sin försvarare (på ungefär samma ställe på plan), försvaren tacklar honom hårt med axeln och bägge spelarna ramlar ihop. PAK fortsatte anfallet, jag sprang fram till spelarna som låg på backen för att se vad som hände. Då sparkade sig PAK-spelaren sig loss från Ghana. Gult kort 10 minuter på bägge… och efter en knapp minut kom regnet.
I 48 minuter var matchen bruten för, först regn (hällregn!) och sedan blixvarningar (vi hade blixtar runt omkring oss). Även tennisen här under OS blev inställd under eftermiddagen. Vi kom dock igång tillslut och Ghana pratade till sig både ett gult och ett rött kort innan matchen var över.
Skönt att turneringen är igång iaf – hittills har det bara varit väntande. Imorgon väntar Pakistan igen för mig, denna gången mot Chile. Chile som för övrigt fick stryk med 9-0 mot Belgien idag. Kan nog bli en intressant match den med…
Imorgon väntar möte med alla domarna vid 09.30. Nu är klockan 01.10 (kom till hotellet vid lite efter tolv p.g.a. alla förseningar) så blir det sängdags nu.