Veckobrev nr. 24

Sommar och sol och vi har kort tajt kjol (nåja, i alla fall vissa av oss) 

En månad försent, men nu är den här på riktigt, våren i början av sommaren. Vi slåss om de bästa borden på uteserveringar, caféerna slåss om de bästa kunderna, tjocka tröjor och solglasögon åker av och på.  

På Heden i Göteborg spelades i helgen utomhuscupen Göteborg Cup för ungdomar 8-16 år, denna helg var vädergudarna var på vår sida! Det var en framgångsrik turnering med uppskattningsvis 70 barn och ungdomar som deltog från hela Sverige. För min del började cupen redan på lördag morgon 05.45 i Mörby Centrum där jag plockades upp av Roslagens IF som fyllt en buss med föräldrar och spelare i alla åldrar för att spela hockey på Heden och gå på Liseberg. Från Lund kom ett mixlag av Nayan-killar och tjejer från Bjärred. Vallhamra, Skårskolan och Lerum är några exempel på de nya lag som kommit till under den här säsongen i den yngre kategorin. Vilken helg!

Tack till alla deltagare, föräldrar, funktionärer och Västra Landhockeyförbundet för att ni gjort detta möjligt! Helgens goaste kommentar; Vi älskar landhockey! (ny förälder i Valhallas yngsta lag)

Låt oss ta med dessa ord från en av våra nyaste medlemmar i landhockeyfamiljen. Vi gör skillnad och vi ska visa att vi kan leva till upp till de krav som ställs på oss, för att vi älskar vår sport, vår familj och vi vill dela med oss. Vi ska kunna erbjuda något annat och stå upp för att mångfalden ska finnas kvar på svenska sportarenor. Vi ska stå pall, inte bara av kärlek till sporten utan för att det rent idrottspolitiskt är en nödvändighet!  

För några veckor sen var jag och Karl Hemvik nere i Hamburg för att hälsa på våra utlandssvenskar som spelar för klubbar där. Landhockeyfamiljen är större och närmare än vad vi kan tro. Genom att fortsätta bygga relationer med klubbar nära oss ute i Europa, kommer vi att kunna få hjälp och stöd i vår egen utveckling. Det arbetet har redan börjat och vi kan hoppas på att lika många lag som deltog i Nayan Youth Cup förra året även väljer att komma till oss i år igen! Nu har inbjudan gått ut så glöm inte att anmäla era lag!

Inbjudan till Eurohockey Caravan Nordic 2010 har även gått ut och sista anmälningsdag är 10 juni! Detta kommer att bli något av det bästa på hela sommarlovet, så häng med!!!

Gå in och tacka ja till eventet facebook och få löpande info om vad som händer: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=121158591238299&ref=ts

I veckan kommer vi att skicka Idrottslyftets särskilda uppföljning till RF från Täby och Roslagen som blivit uttagna att svara till RF. Resterande klubbar kommer att få samma frågor för att redovisa de projekt man genomfört. Detta kommer att ske under juni månad och redovisningen måste vara gjord för att få utbetalning under ÅR 4 som börjar 1 juli. Så glöm inte!!!

Nu när vi går in i juni med SM nästa helg, sedan planering inför hösten och genomförandet av Eurohockey Caravan, sen tar vi semester! Men inte än, en månad till full av liv, energi och arbete!

Nu kör vi ett sista ryck innan sommarlov, gött ändå!

Soliga hockeyhälsningar

Sara