Royal League Feb 2010

I helgen som gick avgjordes den svensk-danska serien, Royal League. På damsidan vann Slagelse efter att ha vunnit båda finalmatcherna mot Valhalla med 6-4 och 6-1. På Herrsidan hade Partille Sport Club och Nayan tagit sig vidare från gruppspelet. Nayan åkte ut i semifinalen mot Slagelse medan Partille gjorde de vad de skulle och kom hem med guldet.

Partille vann sin semifinal med 7-3 mot Köpenhamn. Partille, som var laddade, gjorde processen kort med Köpenhamn och gick vidare till final. I finalen mötte man Slagelse, som i gruppen vann mot Partille med 8-7. Slagelse öppnade starkast och tog rätt snabbt ledningen med 3-0. Slagelse behöll greppet nästan hela matchen och med 10 minuter kvar hade de utökat sin ledning till med 7-3. Partille behövde börja förvalta sina chanser och det gjorde de. Vändningen var ett faktum och med 20 sekunder kvar tog Partille ledningen. Bilden var ändrad men dramatiken var långt ifrån över. Med några få sekunder kvar får Slagelse en korthörna, en korthörna Partille lyckas försvara sig mot. Så 8-7 blev slutresultatet och ett stort grattis till Partille som nu kan titulera sig bästa landhockeyklubb i Norden.