Partilles herrar kvar i Trophy

Partilles herrar var i helgen och spelade Europacupen. Efter två tunga förluster fick man slåss för att hålla sig kvar i B-divisionen. Partille spelade bra, men gjorde inte mål när behövde. Till slut säkrade de dock platsen i B-divisionen även till nästa år.

När laget kommit fram och checkat in på hotellet så var det direkt till arenan för att känna på planen, omgivningen och ta in alla intryck. För att göra detta på bästa sätt så var en träningsmatch mot AU Lousada(Portugal) bokad. Partille startade lite trögt och låg i underläge med 0-3 tills dem började rulla bollen och målen började komma. Partille hade råkat ut för flertal skador och sjukdomar som satte laget i en annan situation. Joakim Björkman deltog inte under träningsmatchen pga sjukdom, och även kaptenen Erik Ströby fick gå av matchen efter att ha fått en boll på knät.

De två första matcherna i gruppspelet var tunga för Partille. En förlust mot Lille(frankrike)2-5 och 2-2 mot Mennzieshill HC. Efter att ha fått sova och äta så var det dags för East Greenstead HC (England) Både lagen spelade bra och med 5minuter kvar stod det 4-4 och Partille tar ut målvakten.Tyvärr orkar inte Partille hålla uppe spelat och Greenstead kan göra två snabba innan signalen är tjuten. Förlust med 4-6 och spel i nedflyttningsgruppen väntade herrarna.

Partille och Lille åkte ner från Pool A och ifrån Pool B så åkte Lousada HC och Racing club de Bruxelles(Belgien) ner till samma grupp. I första matchen mötte Partille Lousada och kunde lätt spela igenom dem och vinna med 8-1. Nu hade laget fått en helt ny tändning och var mycket ”taggade” att slå Racing club de Bruxelles och hålla sig kvar i B-divisionen. Nu var Partille tvungna att minst spela lika för att kunna hålla sig kvar. Matchen började väldigt jämt. Partille tog ledning med 1-0 efter 8minuter och det såg väldigt ljust ut för att hålla sig kvar. Strax efter kunde Bruxelles sätta 1-1 bakom Målvakten Niclas Franzén. I halvlek stod resultatet 1-1kvar. Matchen var mycket jämn och när det stod 4-4 med 1 minut kvar får Bruxelles korthörna och gör 4-5. Partille tar ut målvakten och gör 5-5 på straff av Karl Hemvik. Med 20 sekunder kvar får Bruxelles en chans som Niclas Franzén räddar i ribban bollen går över till Karl Hemvik som spelar Joakim som spelar Johan Björkman som gör 6-5 och signalen ljuder i samma sekund som bollen har nuddat nätet. Partille har hållit sig kvar i B-divisionen. Det som var positivt vad att dem skapade mycket målchanser och med lite flyt så gör man mål istället för att dem går i stolpe och ribban plus att Niclas Franzén blev turneringens målvakt och Johan Björkman slutade 2a i skytteligan.

Inför turneringen

Den 18 februari åker Partilles herrar i väg till Wien för att spela EuroHockey Indoor Club Champions Trophy. Efter att ha vunnit den svenska serien och tagit hem titeln som nordiska mästare så ser det ljust ut för herrarna. Partille var i höstas i Prag, Tjeckien och spelade Skanska cup där dem mötte ett flertal lag som även spelare i samma division i europacupen. 

Partilles coach säger- Det känns bra att åka iväg nu. Vi har varit iväg och spelat och gjort bra resultat ifrån oss. Våran trupp är stark och om vi kommer till vår topp nivå så ser jag goda möjligheter att uppnå vårat mål som är att gå upp i A-divisionen som är den absoluta toppen för indoor hockey i Europa, säger Urban. Turneringen hålls mellan 19-21 februari i Wien, Österrike i Stadthalle. 

Truppen som åker är:
Urban Björkman Coach
Klas Moberg Team Manager
Lars Tapper Ass Coach

Niclas Franzén GK
Karl Oskar Moberg GK
Karl Hemvik
Joakim Björkman
Henrik Fasth 
Johan Björkman
Erik Ströby
Anders Lundqvist
Magnus Lundqvist
Axel Ströby
Erik Tapper
Hans-Eric Jacobsson