Veckobrev nr. 15

-17C stod på min termometer imorse, vintern kom med besked och håller i sig. Underbart! Idag är dagen då damlandslaget tar sig neråt i Europa och åker på träningsläger i Hamburg. I skrivandes stund sitter jag i min bil i baksätet och ser vinterlandskapet susa förbi mig. Solen lyser fantastiskt starkt och vi är ute på en riktig road-trip! Med en minibuss och två personbilar fyllda med förväntansfulla och laddade spelare ska vi andas och leva landhockey ett par dagar i Tyskland.

Herrarna är enligt uppgift precis framme och checkar in på Bosön, för att under helgen fortsätta sin uppladdning inför kommande EM. I Stockholm ska herrarna mysa, ha föreläsningar och ett relativt lugnt träningsläger.

Båda landslagen är otroligt laddade och de spelare som är med har förberett sig för detta EM sedan Sheffield 2008.  

I helgen som var spelade landslagen Wasa Cup i Lyngby, Danmark. Herrarna visade på stor förmåga när man i första träningsmatchen vann mot USA med 11-2. I turneringen förlorade man tyvärr semifinalen med 8-5 mot ryska Elektrostal. I matchen om 3e-4e pris vann herrarna mot danska Orient med 8-5.

Damerna fick låna herrarnas förbundskaptener under fredagen och lördagen, tack för all hjälp Ivan och Urban!! Där vi fick prova på ett nytt försvarssystem och nya direktiv. Lärorikt och nyttigt för ett lag som ibland drabbas av tunnelseende. Vi visade på stor vilja och initiativförmåga när våra ”nya” tränare ledde oss igenom turneringens första matcher. På söndagen kom åter Johan Lindh tillbaka och lyckades leda laget till första vinsten på måndagen mot USA. Vilket gjorde att damerna kom 3a i sin turnering.

I övrigt i Sverige fortsätter vi med arbetet med utveckling och ungdomar. Det kommer att bli ett grymt år!!

Japp, gött, nu kör vi!!

Goa hockeyhälsningar

Sara