alt

Damernas dagbok Rouen

Dag 3 

Klockan 07.00 väcktes laget av vår glada lagkapten. Efter en uppiggande promenad längs floden ”vi säger vad den heter” Seine, vankades frulle. Glädjen var stor när vi vid frukosten fick ägg! Tyvärr smakade de skramlade äggen inte som hemma, men croisanterna och skinkan var till stor belåtelse. Till frukosten fick vi även engelskor i moonboots och en nyvaken norrman.

Då den franska solen lyste med sin frånvaro fick uppvärmningen ske inomhus, tyvärr ingen backträning bland hundskitar. För att ändå få en dos frisk luft lekte vi ägglek i rökrutan! En eloge till Sofa F som lyckades avancera från ägg till kyckling.

altÄggleken visade sig vara ett vinnande koncept då vi därefter spelade en helt grym match mot England. England tog ledningen efter 15 minuter på ett korthörnemål. Men inte långt därefter svarade vi med ett eget välplacerat skott på en korthörna förbi Englands långa målvakt. ”Hon är inte så jädra lång när hon ligger ner!” , Julia #7. Under hela matchen spelade vi ett mycket kompakt och disciplinerat zonförsvar som imponerade både på engelsmännen och fransoserna. Matchen slutade 1-1. =)

Efter matchen softade vi på hotellet och laddade om till nästa match mot Frankrike. Läktaren var full med entusiastisk publik, dock hejade majoriteten på Frankrike. Världens bästa fysio hördes trots allt med peppande tillrop. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Trots hårt arbete var fransyskorna snabbare och mer hungriga och vann matchen med 12-0. Det sved men som en klok person sa ”Ibland behöver man ta ett steg bakåt för att kunna ta flera steg framåt”, Nicole #2.

Dagen avslutades med promenad och middag i gamla delen av Rouen med imponerande arktitektur. Det har verkligen varit en händelserik dag och imorgon ser vi nya möjligheter!

Jenny #11, Kicki #10, Katrina #12

Dag 2

Tidig morgon började med en promenad på Rouens smala och hundskitfyllda trottoarer. Med avgaser i lungorna och full trafikstockning fick vi en bra start på dagen. En efterlängtad frukost intogs med andakt och vi fick njuta lääänge (imorgon får vi ägg också, Sara är nöjd).

alt

Väl vid hallen var det dags för uppvärmning och sightseeing i backiga Rouen. Som grädde på moset råkade vi hamna utanför det svenska konsulatet, där svenska konsuln vinkade och hälsade lycka till.  

Efter en fantastisk uppladdning och var det dags för dagens första match. Sverige-Kroatien 7-5. Detta var en kraftmätning som hette duga, en spännande match där Sverige gjorde flest rätt! =)

Luch i solen, Sara lyckades ändå pricka sin vattenflaska, med korken först, rätt i en hundblaja, mumma! (Sjukt onöjd Sara har nu med Emilias hjälp eliminerat flaskan)

Match 2, motståndare Turkiet, startade segt, det märktes att det svenska kalla huvudet nu slumrade och vi föll in i det turkiska lunket. Time out, Johan är vansinnig, han påminner oss om vad varför vi är här och vilka vi spelar för, nu är det dags att visa det också. Trettio sekunder senare: 2-1 till Sverige, sjukt bra spelmål!! Matchen slutar 3-1 och vi kunde åka till hotellet med två vinster i bagaget och ett leende på även Johans läppar.

Dagens citat: Sex är bäst, men ibland är det fanimej skönare att bajsa!

Tips från coachen: ”Hatsa inte på planen”, ”gå ut och möla” samt ”i den här matchen ska vi gå ut med låg inställning”!!

God natt!! =)

Sara #1, Kajsa #6, Emilia #13

Dag 1 

Äntligen är det dags för EM i Rouen. Vi har förberett oss länge och har haft två intensiva och roliga uppladdningsveckor med Wasa Cup i Köpenhamn och teambuildinghelg i Hamburg. I skrivande stund är vi tillbaka på hotellrummet och dricker té efter teorigenomgång från Johan & Tommy… 

Mycket bra blev sagt under genomgången. Vi är ett stolt landslag som är laddade till 1000 inför vår första match mot Kroatien imorgon. Det kommer bli grymt! Tidigare idag så fick vi en timma på oss att känna på golvet och röra på oss ordentligt efter vår långa resa. Sofia B tyckte att det var väldigt roligt… Nej men vi alla tycker att det kändes gött röra på oss en stund och dra på vår favvoskiva och bara köra! Clara säger: Parkett = Perfekt…

Vi vet att staden Rouen har Notre Dame och att Jaenne D’arc brändes på bål här. Nicole har fått se Eiffeltornet live för första gången i sitt liv…

Det är grymt att känna att vi tillsammans i ett lag representerar Sverige och det har varit kul med alla lyckohälsningar vi fått på vägen hit från flygvärdinnor, restaurangpersonal och andra. Klockan börjar bli sent och vi är trötta eftersom vi varit uppe sedan kl. 04.00 i morse. Nu ska vi dricka upp vårt sista té och krypa ner i sängen. Citerar några visa ord från Johan: ”Om spiralen går nedåt, bryt den. Om Spiralen går uppåt, elda på”

Nicole Carlsson #2, Sofia Blomgren #4 & Clara Nyström #5