Veckobrev nr. 12

Bredd möter elit!

Nu är det genomfört och det lyckosamt!  I helgen var 500 barn och ledare i Lund och spelade landhockey, ett avstamp där bredd och elit går hand i hand för en gemensam framtid. Lunds LHK Nayan visade på stor organisationsförmåga och genomförde en turnering som kommer att omtalas länge. Med lag från Schwerin, Kiel, 70 barn från HSV i Tyskland, 70 barn från Göteborg, lag från Stockholm, Lund och Danmark i ålderskategorier från 8-18 år, var turneringen den största i sitt slag i norra Europa. Deltagande var också Danmark med sitt U-18 landslag, Partille SC med ett förstärkt HJ-lag och lag från Tyskland i den äldsta gruppen för killar, riktigt spännande och bra hockey.

Damlandslaget fanns på plats och gjorde lysande insatser som domare, lotteriförsäljare, mattanter och sekretariat. För att upprepa det som Sophie P Paulsson (ordf. Nayan) sa om dessa outtröttliga funktionärer, är att utan er hade vi inte kunnat genomföra turneringen så väl som vi nu kunde! Tack till er alla!

Det var inte bara på spelarsidan som bredd och elit möttes, i sekretariatet satt också en funktionär som senast han satt på en sådan plats var under OS-finalen i Peking. Förbundets ordförande, Björn W Isberg, åker bildligt jorden runt och agerar TD (Tournament Director) i några av världens största landhockeyturneringar.

På domarsidan fanns också under turneringar flertalet internationella domare som under denna helg ställde upp när bredd mötte elit.

På söndagskvällen var alla vi som arbetat under helgen otroligt trötta, men vad vi gjorde och vad Nayan har lyckats med är något att vara riktigt stolt över!

I fredags innan turneringens början, åkte jag till Köpenhamn för att träffa Annemarie H Christensen, som arbetar på ungefär samma sätt som jag. Vi planerar gemensamma aktiviteter för 2010 och utbyter erfarenheter och idéer.

I måndags efter turneringen var jag en sväng på kontoret i Malmö och sedan bar det av mot Hamburg, Här kommer jag nu att vara till på måndag och träffa potentiella samarbetspartners för framtiden och vilket fall som helst knyta kontakter som i framtiden kan hjälpa oss. Imorgon har jag ett möte med Markku Slawyk som arbetar för Hamburgs förbund med utveckling.

Just nu händer otroligt mycket och hockey i Sverige is on fire!

Nu bara gör vi det!

Varma hockeyhälsningar

Sara