Träningsläger December 2009

Den 12-13 December 2009 hade herrlandslaget träningsläger. Förbundskaptenerna Ivan och Urban berättar om helgen. Efter en lång period av förkylningar och skador av olika slag som drabbat våra spelare vid tidigare samlingar var det en stor trupp som samlades denna gång för att göra ett sista försök att bevisa för oss förbundskaptener att de var rätt man för rätt plats i laget.

Det märktes tydligt att Joakim Björkman var tillbaka på plan efter en period av skador vilket gjorde att han endast körde rehab vid tidigare landslagssamlingar. Med nyladdade batterier var Magnus Mattson återigen med i truppen efter att ha kommit hem från tjänsteresa. Han bidrog med att höja tempot i övningarna och hjälpte med att finjustera taktisk tänkande. 

Denna gång hade vi nöjet att ha bröderna Henry och Lucas Eriksson från England deltagande. De båda bröderna visade, trots deras vana att spela mer landhockey än indoorhockey, att de är väldigt duktiga indoorhockeyspelare. Deras närvaro, den positiva energin, viljan och kämpa glöden spreds över hela truppen och de visade oss att fortförande rinner Vikinga blod i deras ådror även om man bor utanför Norden.   

Skärpan var hög under alla övningar och man kunde se att folk hade förberett sig väl både på hemma och bortaplan. Under lördagens båda träningspass kändes enorma flödet av den positiva energin som bidrag till att hitta tillbaka till glädjen både på plan och även utanför. Vi lyckades med att få upp mycket hög tempot i dem taktiska övningar tack vare den starka viljan för utveckling som finns inom laget. Bra jobbat alla! 

På lördagskvällen samlades majoriteten av spelarna hemma hos Kalle Hemvik och åt samt tittade på fotboll, vilket var en bra avslutning på dagen. Under söndagen fortsatte finslipningen av de taktiska uppställningarna vi prövat ut i Frankrike.Trots att detta var den tredje träningspass för helgen visades stor vilja och den positiva energin och glädje från dagen innan fanns kvar.

Under slutet av passet samlades laget för att få reda på vilka som var uttagna till Wasa cup i Danmark samt EM i Polen och det visade sig att spelarna gjort valet så tufft för oss förbundskaptener att listan med 12 spelare inte än är helt officiell.

Till Wasa Cup har vi beslutat att ta med 14 spelare för att kunna testa några spelare och på det sättet ta ut dem 12 spelare som kommer att presentera Sverige på EM–Trophy den 15-17 januari 2010 i Poznan,Polen. 

Vi väntar med spänning på lagets framtida prestationer under Wasa där man bland annat kommer få  mäta krafter med USA, England och Danmark.

Vi önskar hela svenska landhockeyfamiljen en riktig God Jul och Gått Nytt landhockeyår. 

Urban/Ivan