Träningsläger Oktober 2009

Här kommer herrlandslagets första uppdatering! För en vecka sedan samlades den nitton man stora truppen för indoorsäsongens tredje samling (föregående samlingar var fystester i Bosön samt samlingen på Flatön där vi la upp landslagets planer för framtiden samt fick föreläsning i mental träning).

Laddade och glada att återses samlades vi på lördag förmiddag för att förbereda oss för det första två timmar långa träningspasset. Det var en go blandning mellan u21 spelare och seniorspelare från hela Sverige (och vissa som nu mer bor utomlands) som genomförde övningarna med stor entusiasm, vilket gjorde att tempot ibland blev lite väl högt nu i början av säsongen, men det var positivt att se så mycket vilja från alla av spelarna.  Under andra passet skärptes koncentrationen ytterligare och vi fick ett mycket bra slut på träningen, första dagens övningar berörde speciellt anfallsspelet vilket man fick se prov på efter att vi delats upp i tre lag och fick spela matcher mot varandra.

Efter första dagens träningspass var det nog fler än jag som var glada åt den extra timmens sömn som erbjöds på grund av vintertidens ankomst.  Innan första träningspasset på söndagen hade herrlaget ett möte där Magnus Mattson och Marcus Nilsson presenterade de senaste uppdateringarna angående herrlagets framtidsplaner. Närmast i kalendern ligger nästa landslagsläger samt turneringen Open de France (http://www.opendefrance-hockey.fr/) där topplag från bland annat Tyskland, Belgien, Ryssland och Frankrike kommer att delta.  Under helgens sista träningspass fortsatte laget att finslipa övningarna från gårdagen och även under denna dag blev det mycket spel.

Min åsikt angående helgen är, att för att vara första lägret i år, var alla väldigt väl förberedda och fokuserade, vilket gör att det känns som att vi ligger längre fram än föregående år och förhoppningsvis med uppflyttningen i Kroatien i ryggen kan Ivan Tomac och Urban Björkman guida herrlaget till Sveriges mest framgångsrika säsong någonsin.