Träningshelg November 2009

I helgen som var klarades ännu en landslagssamling av, för herrlandslagets träningstrupp. Niclas Franzén delar med sig av sina tankar om helgen.

Helgen började tidigt på lördag, där en något mindre trupp än förra gången samlades, då folk av olika anledningar inte kunde närvara. Christopher Hellstrand var upptagen med klubbuppdrag, då han nu tagit platsen i ett lag i tyska Bundesliga! Alexander Johansson och Philipp Nowak spelar i Schweiz högsta liga och Henry Eriksson i Englands högsta liga. Detta är en tydlig måttstock på att det svenska herrlandslaget håller god internationell standard.

Under lördagen genomfördes både gamla övningar med påbyggnad och nya med stor framgång, det kändes att folk verkligen var här för att ta en plats bland de tolv som skall åka till Open de France 26-30e November.

Övningarna varvades med taktiska instruktioner och när vi till slut spelade fick alla spelare individuella samt gemensamma uppgifter att tänka på, vilket tydligt gav effekt på spelet, många fina passningar, räddningar och mål gjordes.

Trots att matcherna spelades mellan två lag istället för tre som under förra lägret, märktes det inte nämnvärt på tempot som genomgående var högt. Denna gång kunde man dock se ytterligare skärpa hos spelarna, vilket kan ha bero på att alla nu kommit längre i sin egna träning, samt att alla ville ge absolut allt för att visa Ivan och Urban att de var förtjänta av en plats till Frankrike.

Söndagen fortskred i samma anda som lördagen och det var inte en enda närvarande spelare som tänkte göra valet enkelt för förbundskaptenerna. Slutligen presenterades truppen som består av:

Niclas Franzén MV
Ola Nilsson MV
Karl hemvik
Joakim Björkman
Philipp Nowak
Magnus Lundqvist
Markus Nilsson
Martin Holmqvist
Alexander Johansson
Erik Ströby
Johan Björkman
Christopher Hellstrand