Pizza Cup 2009

Lördag den 10 oktober anordnades Pizza Cup i Öjersjö Brunn. Pizza Cup är en landhockeyturnering för skollag i Partille Kommun, anordnad av Partille Sport Club (PSC).

Partille Sport Club har nu återinfört sin gamla tradition, Pizza Cup. Den här gången var det över 50 deltagare och stämningen var på topp. Förstapriset var pizza & dricka till hela laget och alla kämpade hårt om det prestigefyllda priset. Spelarna bestod av elever i åk 4-5 från Öjersjö Storegård, Öjersjö Brunn, Lillegårdsskolan, Vallhamraskolan och Furulundsskolan. Till sin hjälp fick varje skollag två lagledare från Partille Sport Club, som alla gjorde sitt yttersta för att coacha sitt lag till vinst.

9.30 blåste domaren igång första matchen och spektaklet var igång. Under lunchtimmen bjöds det på korv med bröd, frukt och kexchoklad för att fylla på energiförrådet. Under tiden var det showtime, dam- och herrspelare lirade lite landhockey och spelade en mixmatch. Många föräldrar tittade in under dagen för att titta på sina barn och de fick uppleva landhockeyfamiljen Partille Sport Club. Efter slutspelet stod det klart att Pizza Cup All Star var i final mot Red Bunnies. Efter en mycket jämn och hård match vann till slut Pizza Cup All Star. Gratulerar Oliver Rosander, Victor Forss, Jesper Önnerström, Victor De Santis, Oskar Isacsson och Johan William-Olsson som fick pizza i mängder!  

Alla spelare var väldigt duktiga trots att landhockey var en ny sport för de flesta. En del fastnade för sporten och tränar nu i Vallhamraskolans idrottshall på söndagar 18.00 – 19.00. För mer info om träningar för pojkar och flickor är Ni välkomna att maila Sofia Blomgren, rekryteringsansvarig: [email protected] 

Slutligen vill rekryteringsgruppen i PSC tacka alla som deltog i Pizza Cup. Elever i åk 4-5 som kom dit och kämpade, föräldrar som såg till att barnen fick chans att spela landhockey samt alla spelare, ledare och medlemmar i Partille Sport Club som agerade funktionärer under dagen.  

Nicole Carlsson, Rekryteringsgruppen PSC