Veckobrev nr. 4

Hösten är här, åtminstone kl halv sju på morgonen då jag går ut för min dagliga morgonpromenad. Det har blivit lite mörkare på morgonen och utan vindtät jacka blåser det kallt på kroppen. Höst betyder inte bara att vädret ändras och det blir kallare, det innebär också att vi som spelar hockey går in i vår mest intensiva period. Vad jag förstått så har alla klubbar från och med idag startat med sina inomhusträningar. Underbart!

Snart kommer stora delar av vår lediga tid att ägnas åt att träna, spela och resa.  Vi har under den här säsongen mycket roligt att se fram emot, till helgen åker dam –och herrlandslaget till Flatön för kick-off med sikte på kommande EM.

I oktober arrangeras två ungdomsturneringar i Norden, Gothenburg Indoor Open och Viking Cup i Danmark (jag hoppas att många lag kan åka trots att datumen är ändrade). Har du inte fått inbjudan, hör av dig! En gång i månaden med start i oktober tränar landslagen i Göteborg.

 I november arrangeras Nayan Cup med rekordmånga lag anmälda, fantastiskt roligt! I seniorserien kommer ett pilotprojekt på en svensk-dansk serie att starta. Första mötet för detta kommer att ske i december. Första helgen i januari spelar landslagen i Wasa Cup och i slutet av januari är det dags för respektive EM, förra årets svenska mästare åker sedan på Europacuper. Så fortsätter vi till SM-helgen i mars där de fyra bästa lagen i var kategori från damjuniorer till herrar spelar om SM-tecknet.

Det kommer att bli en intensiv period, men på samma gång givande och rolig, det är jag övertygad om.  För att ge lite inspiration till kommande säsong och träningar vill jag visa FIHs (International Hockey Federation) nya regelbok för Indoorhockey som började gälla 1 maj 2009. I år händer mcyket roligt även på den fronten, med nya regler såsom självpass, vilket kommer dra upp tempot på spelet avsevärt.

 På omslaget poserar till största del svenska landslagsspelare. Det här dokumentet kommer att tryckas av alla nationer som spelar Indoorhockey och av tränare och spelare i dessa länder. Vi syns numer internationellt, ordagrant! =)

Längst upp till vänster: Henrik Fasth (SWE) ser ut att vara missnöjd med ett domslut?!

Längst upp till höger: Natasha Brennan (ENG) gammal lagkamrat till mig från UHC, spelar numer i Canterbury England.

Längst ner till vänster: Emilia Fantini, Clara Nyström, Nina Ivarsson och Julia Hallberg (längst bak) (SWE) innan en korthörna, jag tror vi räddade den…

Längst ner till höger: Sara Pettersson (SWE) det ser onekligen ut som att bollen gått förbi mig, men det är lugnt, det var på uppvärmning innan match =)

Bilderna är tagna i Sheffield under EM C-gruppen. Herrarna vann sin grupp och ska i januari spela B-gruppen. Lycka till! Damerna stannade kvar och satsar på nytt under EM i januari.

Veckan som gått: 

I veckan som gått har jag framförallt varit i Göteborg och jobbat, generellt har det handlat om att fånga upp det som överenskommits under mina första tre veckor samt en dokumentationsperiod som förberett arbetet för nästa intensiva reseperiod.  Under måndagen träffade jag nyckelpersoner från PSC och diskuterade intressanta utbildningar och på tisdagen PSCs rekryteringsgrupp som jobbar stenhårt inför Pizza Cup 10e oktober, lycka till!

I onsdags gjorde jag ett gästspel hos Magnus Jonsson och Martina Hansson i Malmö och pratade om Martinas fortsatta arbete för BLHC. Spännande projekt på gång!

I torsdags träffades utvecklingskommittén på mitt kontor och vi gick igenom en gedigen dagordning. Vi beslutade bland annat att skicka två tränare på ledarskapsutbildning för SISU, diskuterade behovet av domar –samt tränarutbildningar i SLHF’s regi och tittade på lämpliga datum för detta. Mer information om detta kommer längre fram. Utvecklingskommittén arbetar intensivt på att ta fram en organisationsstruktur som är hållbar och kunna sjösätta den under säsongen 2009-2010. Vi arbetar också på en ny utvecklingsplan som sträcker sig till 2013 för att enkelt arbeta mot gemensamma mål.

Nästa vecka stannar jag i Göteborg, med undantag för en dags utbildning i IdrottOnline.

Fortsätt jobba på och njut av att perioden som kommer blir intensiv! =)

Ha det fint!

Hösthockeyhälsningar

Sara