Veckobrev nr. 3

Tre veckor har gått sen jag startade arbetet på Von Utfallsgatan 21 i Göteborg. Nu är kontoret i Göteborg som hemma, Lund har öppnat mina ögon ännu mer och Stockholm känns ovanligt bekant. Det är i Stockholm jag tillbringat största delen av föregående vecka. Måndag och tisdag fanns jag i Göteborg och gjorde det vanliga kontorsjobbet. Tidigt på onsdag morgon lämnade tåget Göteborg och fem timmar senare rullade vi in på stationen på Stockholms central. Sedan tunnelbana till Stadion, stationen där man går av när man ska till Idrottens Hus på Fiskartorpsgatan 15 a.

 I detta område är RF och SISU är samlade på samma plats likaså de flesta sportförbunden. Mitt emot Idrottens Hus ligger Östermalms IP och Kungliga tennishallen, Kungliga Musikhögskolan och GIH, som är Idrottshögskolan. Där möts vi allihop mitt på Östermalm. Det är ändå en speciell känsla att komma in ett så praktfullt hus där man har så mycket gemensamt med alla. Även den här veckan har handlat om samhörighet, något som verkar ha blivit en röd tråd i mitt arbete.

Under onsdagen arbetade jag på kontoret i Stockholm, landhockeyn har ett skrivbord i samma rum som vår kanslist Lars Hansell, tillsammans med Issegling och Ringette. På kvällen träffade jag representanter från Täby och Nacka tillsammans med Alan Stein.  Det blev bestämt att Alan ska arbeta som projektledare tillsammans med klubbarna för hållbar landhockeyutveckling och struktur i organisationerna.  Detta är något som vi sett tidigare i andra distrikt i Sverige och som varit lyckosamma projekt, det pyr i svensk landhockey!

Vad är landhockey?

Under torsdagen hade jag ett lunchmöte med ett sport och event företag för att diskutera hur vi i landhockeyn vill/bör marknadsföra oss. Detta är inte det första företaget jag kommit i kontakt med, men frågan som jag fått båda gångerna är, vad är landhockey? Samma fråga behandlade vi under kongressen i Amsterdam. Hur vill vi att andra ska se oss?  Hur ser vi på oss själva? Tänk gärna över frågorna och skriv till mig, vad landhockey är för dig? Svara på www.landhockey.nu och under fliken kontakt, med rubriken Vad är landhockey?

Fredagens möte var också intressant och givande, jag träffade Jens Saverstam från Roslagen som berättade om den satsning de gjort på ungdomar, otroligt roligt och givande arbete! På onsdag startar de sitt landhockeylekis för de mindre barnen och har under det senaste ett och ett halvt åren rekryterat i år 1-5 i skolan. Detta har resulterat i att de i våras hade åtta killar respektive åtta tjejer som tränade regelbundet. Den här veckan börjar även deras träning. Lycka till!

I lördags var jag på 60-års uppvaktning. Javed Khan fyllde 60 år den 2 september och i lördags var det öppet hus. Återigen stort GRATTIS!

 

Jag vill att du som är tränare eller styrelseledamot, konsulent på regionalnivå eller domare, spelare eller förälder till spelare, denna vecka ska ta med er att vi inte är ensamma, hur tungt och trögt det än kan kännas ibland, vi är fler som arbetar för vår sak!

Nästa vecka kommer jag att arbeta med att dokumentera mycket och sitta i Göteborg, om möjligt åka en sväng till Lund…

Ha en fin vecka, ta hand om er och lycka till!

Goa hockeyhälsningar

Sara