Bosön September 2009

Herrlandslaget har haft träningsläger på Bosön som ligger i Stockholm. Assisterande förbundskapten  Urban Björkman berättar om helgen: En härlig atmosfär att vara i med folk som älskar idrott, samt har ett intresse för individen. Vi hann knappt komma fram innan två av RF`s (Riksidrotts Förbundet) representanter kom och pratade med oss. De tyckte det var kul att vi var där och gratulerade till framgångarna. Det skapar positiv energi.

Vi körde 2 pass, indoorträning, som gick bra. Killarna visade en enorm energi och vilja. Vi  hade även en föreläsning i smarta rörelser med Susanne Wolmesjö. En häftig föreläsning med mycket skratt, glädje och många goa kommentarer. Jag tror killarna såg en ny dimension om vad man kan utveckla. En föreläsare som verkligen ger allt.

Vi gick även igenom vad vi bör träna på i gymmet. Alla fick känna på övningarna. På lördagskvällen hade vi diskussion om landslagets planering samt framtid. En häftig upplevelse som ledare att lyssna på och deltaga i. Vad vi pratade om kommer att redovisas senare, men även detta gav positiv energi.

Sista dagen kom Nebez Kurban från RF. Killarna fick  lära sig löpskolning, löpträning, fartträning, hoppträning och olika övningar för styrka och spänst. Fyra timmar senare satte vi oss i bilarna mot Göteborg.

Efter den här helgen är jag glad att få jobba med dessa killar. Känns som att nu vet man vad som krävs i träning. Känns som man tar ett stortansvar för framtiden, med vilja och ett eget ansvar. <!–[endif]–>

Tack för allt skrivande Magnus Mattsson, kul att Anders Eliasson var med och delade med sig av sina erfarenheter. Samt alla killar som bjöd upp ordentligt. Tack Rickard Svensson att sargen kom dit och Jan-Olof Carlsson att du fixade bilar.

ASS Förbundskapten Urban