Följ damlandslagets resa mot Frankrike

I våras hölls det första lägret inför EM i Frankrike 2010. Damlandslaget består nu av en stadig trupp på 23 spelare, de flesta är erfarna landslagsspelare och har spelat i det gulblåa stället i flera år, andra närmar sig sitt första EM. Alla kämpar lika hårt för att komma med i sluttruppen, som endast består av 12 spelare.

Säsongen startas upp med ett träningsläger på Flatön i september och följs därefter av fyra träningsläger under hösten. I januari spelas Wasa cup, en förberedelseturnering i Danmark där både dam- och herrlandslaget har spelat i flera år.

15-17 januari 2010 spelas Indoor EM (C-gruppen) i Frankrike. Stämningen i träningstruppen är laddad och målmedveten, spelare och tränare jobbar stenhårt för är att lyckas vinna och gå upp en division. 2010 är det fler nya och utmanande lag som kämpar om guld och avancemang såsom Wales, England och Frankrike. Detta är redan stora landhockeynationer, men som för första gången eller andra deltar även i inomhusspel på den här nivån.

Förbundskaptenerna Johan Lindh och Tommy Nestor är en tränarduo som innan mött stora framgångar som klubblagstränare och som nu utmanas att tillsammans med de bästa damspelarna i landet att ta upp damerna en division.

Under hösten kommer information om läger och upplevelser att skrivas in på sidan. Tanken är att alla ska kunna följa damlandslagets resa mot Frankrike.

På återseende!

Damlandslaget