Veckobrev nr. 2

Landhockeyvänner!

Veckan som gått hart varit intensiv och bjudit på spännande överraskningar och nya relationer. I måndags kom jag hem från Amsterdam. Upplevelsen där var en bra start på veckan och lämnade med sig en känsla av samhörighet. Med Amsterdam färskt i minnet som ett lyckopiller började veckan på kontoret i Göteborg med dokumentation, kallelser och mailskickande, det typiska kontorsjobbet som också är en del av min nya vardag.

I torsdags träffades en utökad utvecklingskommitté på lunchmöte. Med på plats fanns också Lukas Segelmark ordförande i mediakommittén. Utvecklingskommittén består numera av Jan-Olof Carlsson (J-O) som är ordförande, Sofia Blomgren – utbildningsansvarig. Även jag ingår i gruppen och ansvarar för internationella samarbeten samt rekrytering ihop med J-O. På mötet diskuterades framförallt kommitténs eget arbetssätt under det projekt som pågår, en av våra utmaningar är att bygga vår egen organisation så att den är hållbar även efter det att tjänsten avslutats. Ett bra möte med fokuserade mål och en stark vilja att utvecklas!

I fredags var det så dags att ta bilen ner till Malmö för möte med Bjärred (BLHC) och deras nya ordförande Magnus Jonsson samt Moa Briem, DJ-tränare i klubben. Moa jobbar på Skåneidrotten där hon arbetar med Malmös IdrottsAkademi – Elit (MIA). MIA är förlagt vid Swedbank Stadion i Malmö och ska fungera som ett kompetens –och resurscentrum för elitidrottare, föreningar, Specialdistriktsförbund (SDF) och Specialförbund (SF). Där man vill kunna erbjuda aktiva att kombinera utbildning och elitsatsning och att skapa idrottslokaler av högsta nationella och internationella klass. Moa tog med mig på en rundvandring på området. I själva stadion finns i dagsläget en grundskola samt en gymnasieskola. I nya lokaler har man byggt för att kunna göra tester och undersökningar på elitspelare och se deras idrottsfysiologiska förmågor och kunna se vad man bör förbättra, något som skulle kunna vara intressant för landslagen…

Mötet med Bjärreds representanter var spännande och givande. I klubben händer mycket roligt framöver. Man har även arbetat fram en utvecklingsplan som löper över tre år, detta för att på bästa sätt kunna garantera en stabil tillväxt i klubben. Man kommer att fortsätta arbeta med att rekrytera ungdomar i de tidigare åldrarna i skolan. Mötet andades framtidstro och entusiasm, jag fick möjlighet att prata om tjänsten och vad den kan innebära för klubbarna och hur förbundet kan hjälpa till på olika sätt.

Under lördagen träffade jag representanter från Lunds LHK Nayan för att även med dem diskutera framtid och samarbeten. Då jag kom till Tunahallen kom ett gäng killar springande efter uppvärmning. Nayans killar hade träningsläger tillsammans med tränare Kalle. Då jag hade möte Niklas Holmberg (Naxon), turneringschef Nayan Cup, och Sophie P Paulsson, ordförande i klubben, tränade killarna hårt innan lunch. Även här mötte jag entusiasm och vilja. Glädjeyran vi alla kände inför Nayan Cup som i dagsläget har rekordmånga anmälningar av lag var ständigt närvarande och mycket av vår tid koncentrerades till att prata om detta. Även Nayan kommer att köra igång ett projekt  där man ska ut i skolorna och visa Indoor hockey i de tidigare åldrarna.

Jag ser fram emot att återkomma till Malmö/Lund och prata med fler och kunna stanna längre!

Bilderna nedan visar killarna i Lund på träningsläger och är min inspiration den här veckan!! Enjoy!

Träning; snabba passar och avslut!

LUNCH på läktaren!!

 

 Mera lunch!!

Engagerade föräldrar som fixat lunch!

Gänget!

I veckan som kommer åker jag till Stockholm för att träffa klubbarna där! Måndag och tisdag finns jag i Göteborg! Ha en underbar vecka! Det ska jag ha =)

Varma hockeyhälsningar

Sara&nbsp