Veckobrev nr. 1

Kära landhockeyvänner,

Idag är en stor dag. Jag får lov att skriva mitt första veckobrev som er idrottskonsulent. Tjänsten startade för en dryg vecka sedan och jag är stolt över att berätta att i och med detta startade också den största satsningen inom svensk landhockey och utveckling genom tiderna.

Jag har fått äran att under tio månader leda detta projekt tillsammans med klubbarna och styrelsen.  För det är så jag ser det, vi tillsammans måste bestämma i vilken riktning den här tjänsten ska föras. En stor utmaning som ligger framför oss i styrelsen är att aktivt hjälpa klubbar och lag att rekrytera spelare och medlemmar. En utmaning som vi är beredda att ta!

Med en utvecklingsplan på flera nivåer, energi, entusiasm och samarbete är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att genomföra  stora förändringar. Jag kommer att arbeta med bas och kontor i Göteborg, men finns till hands i både Lund och Stockholm under uppskattningsvis halva tiden.

Vad har hänt i veckan? 

Under veckan som varit har jag bland annat startat upp kontoret i Göteborg. Träffat IT-ansvarig Lukas Segelmark, ordförande i mediakommittén, för att diskutera hur vi ska fortsätta arbeta med www.landhockey.nu. Har ni några förslag på hur sidan kan förbättras tveka inte att höra av er! Under veckan har jag också bokat in möten för veckorna som kommer och strategier för olika utvecklingsplaner.

I torsdags flög jag till Amsterdam för EHF’s General Assembly. Där var jag och Björn Isberg delegater för Sverige. Björn är också TD (Tournament Director) för Nations Championships i Amsterdam, där stora hockeyländer som Holland, Tyskland, England och Spanien deltar för att nämna några. Följ gärna utvecklingen av denna turnering via den officiella hemsidan: http://www.hockey.nl/ekhockey/programme.php .

Nere i Amsterdam mötte vi också svenske domaren Mikael Mattson som var nere för EHFs Umpire Development Program (UDP) som hade seminarie under helgen. UDP är ett treårigt program för unga lovande domare där Mikael är med i andra upplagan av projektet. Meningen med projektet är att utveckla lovande domare och ge dem utbildning i hur det är att vara domare på internationell nivå och ge dem chansen att se – och döma – landhockey på hög nivå. Under våren fick Mikael sin ”Grade 1” inomhus vilket innebär att han har uppnått högsta internationella nivå. Utomhus har han inte nått riktigt lika långt, men i oktober har han blivit uttagen till att döma första rundan av EHL (European Hockey League) i Barcelona.

Fotograf: Wiert Doyer – Svenska delegationen i Amsterdam. Fr. vänster Björn Isberg, Sara Pettersson, Mikael Mattson

 

Holländska hockeyhjältar skriver autografer till sina fans. Uppskattningsvis trängdes 400 barn för att få en autograf. Det är inte varje dag man behöver eskort från security för att lämna träningsplanen. =)

Englands damer samlas under time-out för att puscha varandra att fortsätta spela bra inför fullsatta läktare av holländska fans. Wagener Stadium tar 9000 åskådare och denna dag var det fullsatt.

Även de holländska herrarna spelade för fullsatta läktare och vann emot Polen med 9-0.

Bilderna ovan visar på den energi som vi ska ta med oss i vårt arbete och minnas att vi inte är ensamma och att vi kan!

Vad händer kommande vecka?

Jag kommer att börja med att åka till Lund under nästa vecka för att prata med klubbarna där och veckan efter det blir det Stockholm. De nämsta veckorna kommer jag att resa för att träffa alla klubbar och ungdomstränare i landet, samt jobba aktivt med IdrottOnline förbund och klubb. Har ni inte aktiverat e klubbs  sida än? Se till att göra det så fort som möjligt då det statliga LOK-stödet endast kan sökas genom IdrottOnline.

Kontakta mig gärna på telefon 0763-35 10 79 eller mail [email protected], det går också bra att skicka frågor eller förslag genom landhockey.nu, kom ihåg att ingen fråga är för obetydlig!

Slutligen vill jag bara säga att det  är dags för  styrelsen att tillsammans med alla klubbar i Sverige ta ett steg framåt för att uppnå uppsatta mål!

Varma hockeyhälsningar

Sara