Idrottspsykologiskt stöd syftar till att hjälpa idrottare, tränare och ledare att må och prestera bra i träning och tävling såväl i vardagen som vid mästerskap. Att kunna hantera press eller nervositet inför stora utmaningar, att förbereda sig mentalt för tävlingar, att hitta ett bra samspel inom laget, att optimera sina arbetsinsatser som ledare, eller att kunna uppnå en bra balans mellan träning/tävling och återhämtning är några exempel på områden där ett idrottspsykologiskt stöd kan göra skillnad.

Riksidrottsförbundet (RF) har tre personer som är anställda för att arbeta med den idrottspsykologiska stödfunktionen, samt även ett nätverk med resurspersoner spridda över hela landet. Samtliga medarbetare har stor kompetens inom psykologi/idrottspsykologi och gedigen erfarenhet av att arbeta med elitidrott.

Riddargatan 1 – Mottagningen för elitidrott och hälsa tar emot elitidrottare/ledare över 18 år som befinner sig på landslagsnivå eller precis har avslutat sin karriär.

RF erbjuder hjälp idrottspsykologiskt stöd till föreningar/lag samt individuellt stöd till aktiva, tränare och ledare. Mer information finns på RFs hemsida. Kontakta SLHFs elitansvarig, Daniel F. Gass, för mer information.


För mer information, ta kontakt med din Team Manager eller SLHFs elitansvarig